Miting cu cel putin 8000 de angajati din sistemul de Sanatate

18/10/2017

Miting cu cel putin 8000 de angajati din sistemul de Sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/miting-cu-cel-putin-8000-de-angajati-din-sistemul-de-sanatate/

Joi, la Bucuresti, va avea loc un miting de protest in Piata George Enescu si un mars pana la Piata Victoriei, in asteptarea unor solutii clar parafate privind sporurile din sanatate, dar si transferul contributiilor de la angajat la angajator.

“Maine (joi — n.r.) va fi un mare miting al nostru in Piata George Enescu si venim aici (la Piata Victoriei — n.r.). (…) Noi ne-am propus demult sa modificam legea sau sa gasim solutii mai bune pentru tot ceea ce inseamna problemele din lege si pentru toti colegii nostri, dar nu pot sa spun ca in intalnirea de astazi nu am facut chiar nimic. Am dat exemple in asa fel incat sa nu ne mai folosim, partea guvernamentala, de cei de foarte sus carora le va creste salariul, si partea sindicala de cei de jos si sa spui ca iei de la unul de jos sa-l transmiti celorlati ca sa aiba un salariu mare”, a declarat Leonard Barascu, liderul SANITAS, potrivit Agerpres.

El a mai adaugat ca lucrurile sunt “extrem de complicate” in Sanatate.

“Salariile sunt la fel, nu au fost decat marite si, intr-adevar, chiar dublate, chiar triplate la unii, pentru ca asta a fost in filozofia dumnealor, dar filozofia respectarii demnitatii celui care are loc de munca diferit se gaseste in Regulamentul de sporuri de care v-am povestit mereu. Acest Regulament de sporuri are niste limite care pornesc de la 85% si se duc in jos pana la 15%. Eu stiu, 85% pentru un medic, un asistent si toti cei care lucreaza in ATI, care lucreaza in zone grele: SIDA, psihiatrie si, nu in ultimul rand, TBC-ul (…) cu mari probleme, si ceilalti de jos care au spor de calculator, pentru ca asta face personalul TESA si asa mai departe, la mijloc intalnindu-se asistentii medicali si infirmierele, cu cele mai mari probleme. (…) Astazi am gasit o solutie importanta, ne intalnim maine (vineri — n.r.) la Ministerul Sanatatii un numar redus de persoane sa punem la punct un salariu, daca se poate, si sa modificam (…) Anexa 2, Anexa in care suntem noi cuprinsi cu salariile pentru fiecare loc de munca in parte. Asta a fost ultima varianta pe care am decis-o si pe care astazi am votat-o si incercam ca, impreuna cu Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii, Ministerul de Finante, sa gasim aceasta posibilitate ca un om care lucreaza in ATI sa aiba un salariu, care nu va fi acelasi cu unul care lucreaza in policlinica…Sporurile vor fi prinse in aceste salarii, credem noi, pentru ca noi vom incepe acest lucru si vom face, si atunci lumea nu va mai avea un motiv sa fie nemultumita, cine primeste si de ce primeste “, a mai declarat Barascu, potrivit sursei mentionate.

Liderul SANITAS a precizat ca este “o varianta mai buna sa ajungem ca fiecare Sectie, in specificul ei, sa aiba un salariu, si nu un spor pe care sa-l aplici la fel pentru toti”.

Intrebat daca solutia avuta in vedere cu partea guvernamentala va face ca sporurile sa fie incluse in salariu, Barascu a spus: “Absolut, vor intra in salarii, nu vor mai fi denumite sporuri”, mai relateaza Agerpres.

Legat de mitingul de joi, reprezentantii SANITAS au spus ca vor fi cel putin 8.000 de persoane in Piata George Enescu din Bucuresti.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: