Ministrul Sanatatii: Un nou mecanism de selectie a managerilor, unul transparent

14/09/2016

Ministrul Sanatatii: Un nou mecanism de selectie a managerilor, unul transparent

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-un-nou-mecanism-de-selectie-a-managerilor-unul-transparent/

SPITAL-NOUMinistrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat ca va implementat un nou mecanism de selectie a managerilor de spitale.

Se va tine tine cont de curatenia din unitatile medicale, dar si de feedback-ul pacientului.

“Curatenia in spitale, ca vorbim de infectii nosocomiale, ca vorbim de biocide si avem in vedere sensul figurat al termenului curatenia in spitale, avem in vedere managementul de spital. Vom avea o noua procedura de selectie, un nou mecanism de selectie a managerilor, unul transparent, care sa se bazeze pe proiectul fiecarui manager pentru acel spital. Vom avea in vedere indicatori care sa tina cont in primul rand de curatenia in spitale si de feedback-ul pacientului. (…) Cred ca feedback-ul de la pacient este esential”, a afirmat Vlad Voiculescu, citat de Agerpres.

Ministrul a mai explicat ca feedback-ul pacientului va putea fi transmis prin SMS sau prim email, dar dupa perioada de spitalizare.

“Feedback-ul pacientului nu va mai fi colectat in spital, ci va fi colectat prin SMS sau prin email dupa plecarea din spital. Intrebarile se vor referi la curatenia din spital, la conditiile din spital, la modul in care a fost tratat, daca i s-a cerut sau nu spaga si alte cateva lucruri pe care noi le consideram relevante. Romania nu are pana in acest moment niciun fel de strategie pentru resursa umana in sanatate”, a mai precizat aratat demnitarul.

De asemenea, el a mai facut referire si la constructia de spitale noi.  

“Credem ca este necesar ca in aceasta tara sa se construiasca spitale noi. In ultimii 25 de ani, dupa cunostinta mea, s-a construit un singur spital de stat. Credem ca este absolut necesar. Credem ca discutiile despre infectiile nosocomiale, despre fluxurile inadecvate din spitale si despre conditiile inadecvate din spitale in general au intr-o buna masura de-a face cu infrastructura medicala. Putem impune reguli, putem finanta mai bine sistemul, dar toate acestea au niste limitari si limitarile tin de infrastructura invechita”, afirmat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial