Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, la ceasul bilantului

01/08/2018

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, la ceasul bilantului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-sorina-pintea-la-ceasul-bilantului/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat printre altele, in cadrul bilantului realizat la implinirea a sase luni de mandat, ca a reusit deblocarea situatiei privind constructia spitalelor regionale, al caror termen de finalizare este 2023, relateaza Agerpres.

“In sase luni de cand am preluat portofoliul Sanatatii am reusit deblocarea situatiei privind constructia spitalelor, astfel incat pe 13 iulie, la Iasi, am prezentat draftul studiului de fezabilitate, care va fi predat ministerului in cursul lunii august, iar cererea de finantare va fi depusa in cursul lunii septembrie la Bruxelles. In 26 iulie am prezentat draftul de spital regional la Cluj. Studiul de fezabilitate va fi predat ministerului in cursul lunii septembrie, iar in cursul lunii octombrie se va depune cererea de finantare pentru acest spital. La Craiova vom prezenta studiul de fezabilitate in cursul lunii septembrie, iar in luna decembrie vom depune cererea de finantare pentru constructia acestui spital”, a precizat ministrul Sanatatii, potrivit sursei mentionate.

Ea a spus ca aceste unitati ‘vor schimba conceptul de spital din Romania’, dar si sistemul de finantare.

In ce priveste actele normative initiate si aprobate, ministrul a mentionat ca acestea au debirocratizat partial sistemul si au ajutat oameni care altfel nu ar fi avut ‘nicio sansa’. Pintea a precizat ca in mandatul sau au fost aprobate patru ordonante de urgenta, 14 hotarari de guvern si 35 de ordine de ministru.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Managementul hipotiroidismului

“Prima ordonanta de urgenta a reglementat modul in care definim spitalele regionale, am asigurat asistenta medicala in centrele de permanenta. Prin hotarari de guvern am introdus molecule noi, am aprobat regulamentul de sporuri. Prin ordine de ministru am realizat un lucru extraordinar, spun eu, am modificat Ordinul 50, cel care reglementeaza trimiterea pacientilor la tratamente in strainatate”, a mai explicat Sorina Pintea.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: