Ministrul Sanatatii: In Romania se administreaza 6 doze de vaccin anti-Covid dintr-un flacon

15/01/2021

Ministrul Sanatatii: In Romania se administreaza 6 doze de vaccin anti-Covid dintr-un flacon

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-si-in-romania-se-administreaza-6-doze-de-vaccin-anti-covid-dintr-un-flacon/

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, spune ca si in Romania au inceput sa se administreze sase vaccinuri dintr-un facon de ser anti-Covid, in loc de cinci.

Demnitarul a afirmat ca in prezent exista aprobarea de la autoritatea europeana a medicamentului pentru a se utiliza sase doze de vaccin dintr-un flacon, fata de cinci, cate se foloseau.

“Deja se scot sase (n.r. doze). Era o chestiune de reglementare. Practic, produsul vine cu o fisa. Daca pe fisa respectiva scrie cinci, atunci tu trebuie sa il folosesti asa cum scrie in acea fisa. Altfel, este ilegal. Sigur, unele state au preferat sa isi asume lucrul acesta, chiar daca producatorul, neavand aprobare de la Agentia Europeana a Medicamentului, ramasese la ceea ce scria pe fisa. In momentul acesta avem aprobarea de la autoritatea europeana a medicamentului si in Romania de asemenea folosim sase”, a explicat ministrul Sanatatii la TVR1, citat si de Agerpres.

Potrivit Agentiei Europene a Medicamentului (EMA), nu trebuie combinate mai multe fiole pentru obtinerea unei doze complete, iar un vaccin nefolosit trebuie aruncat la sase ore dupa diluare.

Etichete: doze vaccin anti-covid, flacon ser anti-covid, preparare vaccin anti-covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: