Ministrul Sanatatii: Nu exista scaderi de venituri; sunt categorii de personal carora le cresc salariile

09/01/2019

Ministrul Sanatatii: Nu exista scaderi de venituri; sunt categorii de personal carora le cresc salariile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-nu-exista-scaderi-de-venituri-sunt-categorii-de-personal-carora-le-cresc-salariile/

Aplicarea prevederilor Ordonantei 114 nu duce la scaderi de venituri salariale ale personalului medical si auxiliar, sustine ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, potrivit Agerpres.

“Am avut prima runda de discutii privitoare la problemele pe care sindicatele le ridica legate de aplicarea Ordonantei 114. A fost o discutie constructiva, am luat act de problemele pe care sindicatele le-au ridicat, unele dintre aceste probleme pot fi rezolvate, legate de interpretarea prevederilor ordonantei, pentru clarificarea celorlalte probleme am stabilit o noua intalnire saptamana viitoare, intalnire la care vom prezenta si noi anumite aspecte legate de aceasta aplicare a Ordonantei”, a declarat, Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, dupa intalnirea cu sindicatelele Solidaritatea si Sanitas.

Ea a mai precizat ca s-a convenit cu sindicatele sa se faca simulari pentru a vedea exact care sunt principalele nemultumiri legate de prevederile ordonantei.

“Din punct de vedere al Ministerului Sanatatii, aplicarea prevederilor Ordonantei 114 nu duce la scaderi de venituri, dimpotriva, aplicarea legii 153 merge inainte, sunt categorii de personal care nu au beneficiat de majorarile salariale la nivelul medicilor si asistentilor medicali la nivelul 2022 carora le cresc salariile si implicit veniturile cu prevederile Legii salarizarii”, a mai precizat Pintea conform sursei mentionate.

Demnitarul a adaugat ca discutiile cu sindicatele au fost legate de personalul auxiliar, biologi, farmacisti, chimisti.

Continut educational:

“Toate discutiile au fost legate de personalul auxiliar si personalul medical, farmacisti, biologi, chimisti, personalul medical, medici si asistente medicale nu au nicio influenta, ordonanta nu are nicio influenta asupra veniturilor acestor categorii de personal. Nu exista scaderi de venituri prin aplicarea acestei ordonante”, a mai afirmat Pintea.

Ea a explicat ca tariful orar pentru nivelul garzilor se calculeaza la nivelul salariului de baza din ianuarie 2018.

“Garzile si sporurile care se aplica la salariile de baza si sporurile de conditii raman inghetate la nivelul 2018, dar salariatii carora le raman inghetate sporurile beneficiaza de majorarile aferente legii salarizarii”, a explicat ministrul conform sursei mentionate.

Intrebata de ce se face raportarea la salariul dinainte de majorare, daca in acest moment sunt alte salarii, ea a raspuns ca ordonanta 114 prevede inghetarea sporurilor la nivelul decembrie 2018 si ca este vorba de egalizarea, respectiv echilibrarea unor venituri, pentru ca toata lumea s-a plans ca in sanatate sunt discrepante foarte mari

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. VADUVA ELENA says:

    Buna ziua! Sa trec direct la Legea salarizarii, care se aplica numai personalului medical din spitale , dar noi cei care lucram la CMI ui ce facem?
    Salariile noastre sunt fff mici, minim …

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala