Ministrul Sanatatii: Legea salarizarii si Regulamentul sporurilor au fost aplicate uneori subiectiv

09/05/2018

Ministrul Sanatatii: Legea salarizarii si Regulamentul sporurilor au fost aplicate uneori subiectiv

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-legea-salarizarii-si-regulamentul-sporurilor-au-fost-aplicate-uneori-subiectiv/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a precizat ca s-a ajuns la concluzia ca Legea salarizarii si Regulamentul sporurilor au fost aplicate uneori in mod subiectiv de catre spitalele din subordinea diversilor ordonatori principali de credite.

Dupa discutiile avute loc la Guvern intre autoritati si sindicalistii din Sanatate, ministrul a dat ca exemplu unor spitale care au avut scaderi salariale fata de decembrie 2016.

“In urma discutiilor de astazi s-a decis modificarea Legii salarizarii, dar nu in sensul de a modifica coeficientii de ierarhizare si nu in sensul de a modifica procentul de 30% aplicat la anvelopa salariala ca si regula generala. De la nivelul guvernamental si de la nivelul MS se va verifica si urmari modul de aplicare a Legii salarizarii si Regulamentul de sporuri. De asemenea, in urma discutiilor de astazi cu sindicatele am convenit ca proiectul noii legi a sanatatii sa cuprinda foarte clar si indicatori de performanta care sa faca referire inclusiv la cuantumul cheltuielilor de personal, astfel incat sa ne asiguram ca toate spitalele vor asigura pentru pacienti medicamente, materiale sanitare si tot ce au nevoie”, a spus Sorina Pintea, potrivit Agerpres.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

EMA: Tarile UE trebuie sa utilizeze toate optiunile disponibile de vaccinare pentru a combate pandemia

Implementarea treptata a contributiei personale a asiguratilor pentru servicii medicale private (CNAS)

Citu: Avem doze de vaccin pentru toata lumea. Nu ar trebui sa avem discutii despre valul patru

Andrei Baciu: Vor exista resurse suplimentare de finantare la nivel european pentru combaterea cancerului

Seful CNAS spune ca reglementarea contributiei personale va aduce transparenta si predictibilitate