Ministrul Sanatatii: In acest moment nu se impune starea de urgenta

02/10/2020
Ministrul Sanatatii: In acest moment nu se impune starea de urgenta

Ministrul Sanatatii: In acest moment nu se impune starea de urgenta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-in-acest-moment-nu-se-impune-starea-de-urgenta/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca in acest moment nu se impune instituirea starii de urgenta, ci respectarea regulilor de protectie sanitara pentru a limita cresterea progresiva de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

“Starea de urgenta, in acest moment, nu se impune. Se impune respectarea acestor reguli pentru a limita aceasta crestere progresiva, deocamdata, pe care o avem pe numarul de cazuri noi. Nu putem limita aceasta crestere decat respectand regulile, scazand transmiterea in comunitate si, efectiv, si numarul de cazuri de la o zi alta”, a preciza, vineri, Nelu Tataru, citat de Agerpres.

Intrebat daca ar trebui sa fie ingrijorator faptul ca si vineri au fost raportate peste 2.000 de cazuri de COVID 19, ministrul a spus: “Pe o parte dintre noi care nu credem si nu intelegem, ar trebui sa ne ingrijoreze, ceilalti ar trebui sa avem o precautie accentuata”.

Totodata, ministrul a precizat ca aplicarea normelor privind protectia sanitara a fost discutata cu inspectorii scolari in cadrul unei reuniunii la Ministerul Educatiei, la care a participat si premierul Ludovic Orban.

Reamintim ca, tot potrivit declaratiilor demnitarului, in perioada 21-29 septembrie s-au inregistrat 276 de noi cazuri de coronavirus la copii intre 0 si 9 ani si 597 la copii intre 10 si 19 ani.

Etichete: stare de urgenta, epidemie covid romania, cazuri covid romania, covid-19 la copii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: