Ministrul Sanatatii: Este sezonul virozelor. Trebuie dezvoltate ambulatorii de specialitate

21/11/2022
Ministrul Sanatatii: Este sezonul virozelor. Trebuie dezvoltate ambulatorii de specialitate

Ministrul Sanatatii: Este sezonul virozelor. Trebuie dezvoltate ambulatorii de specialitate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-este-sezonul-virozelor-trebuie-dezvoltate-ambulatorii-de-specialitate/

Sezonul virozelor, in care ne aflam, are un mic decalaj in acest an, a precizat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, care a adaugat ca, pentru a reduce supraaglomerarea de la unitatile de primiri urgente trebuie dezvoltate ambulatorii de specialitate, in special pentru copii.

“Este sezonul virozelor. Nu este nimic neobisnuit. Este un anumit decalaj. Au inceput scolile mai devreme. Trebuie sa ne gandim cum sa facem sa luam ca si exemplu abordarea din pandemie, sa incurajam spitalele sa deschida ambulatorii de specialitate pentru pediatrie pentru ca doar o mica parte dintre copii au nevoie de internare. Parintii trebuie sa aiba unde sa mearga cu copiii lor, in centre ambulatorii cu pediatri, daca nu sunt disponibili medicii de familie, astfel incat sa nu supraaglomeram camerele de garda. 75% dintre prezentarile la primiri urgente au cod verde si galben, deci nu sunt de fapt urgente care sa aiba nevoie de interventie de la UPU”, a precizat ministrul Sanatatii, conform Agerpres.

Potrivit demnitarului, aceste centre trebuie dezvoltate in orasele mari.

“Trebuie sa le oferim ceva in contrapartida. Nu au unde sa se duca, in weekend, seara, si vreau sa gasim o solutie rapid, mai ales in orasele mari, sa poata sa aiba acces la servicii medicale nu neaparat in unitatile de primiri urgente. La Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’ sunt 400 de prezentari zilnic, e vorba de supraaglomerare. Trebuie sa gasim o solutie rapida si o vom gasi, vom dezvolta ambulatorii de specialitate pentru populatie, in general, si pentru copii, in special”, a adaugat Rafila.

Recomandarea ministrului este ca parintii sa nu isi trimita in colectivitate copiii cu simptomatologie respiratorie si sa se adreseze medicului de familie.

Etichete: ambulatorii de specialitate, ambulatorii de specialitate pediatrie, sezonul virozelor, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

 1. Dr.Latcan Elena says:

  Buna ziua Dle Ministru Rafila!
  Va rugam sa nu ne uitati nici si pe noi MEDICII SPECIALISTI PEDIATRIE DIN Ambulatoariele de Specialitate din Fostele Policlinici din marile orase,medici care putem rezolva rapid si competen,mult mai ieftin decat in spitale,copii cu diverse afectiuni,de la varsta de nou nascut ,la 18 ani,Gratuit,in contract cu Casele de sanatate.
  Multumim,cu stimabsi succes in toate!
  Dr Elena Latcan medic pediatru si primar ORL
  Doctor in Medicina
  Fosta Policlinica Al.Sahia,fost CDT Dirobanti,unde lucram 95 de medivi de diverse specialitati -20 Mefici de familie ,3 mefivi pediatri,stomatologi si pentru copii,un Medic Psihiatru pentru copii,pdihologi chirurgi,s.a.

  Dr

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: