Ministrul Sanatatii: Este primul an, din 2001, cand vaccinul gripal este adus in luna septembrie

26/09/2022
Ministrul Sanatatii: Este primul an, din 2001, cand vaccinul gripal este adus in luna septembrie

Ministrul Sanatatii: Este primul an, din 2001, cand vaccinul gripal este adus in luna septembrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-este-primul-an-din-2001-cand-vaccinul-gripal-este-adus-in-luna-septembrie/

Ministerul Sanatatii a achizitionat 1,5 milioane de doze de vaccin gripal pentru sezonul 2022 – 2023. Potrivit ministrului Alexandru Rafila, cele mai multe dintre acestea, un milion, au fost deja distribuite la Directiile de Sanatate Publica. Celelalte, 500.000 de doze, urmeaza sa fie livrate in cursul acestei saptamani.

“Au inceput sa primeasca si medicii de familie in cabinet dozele comandate. (…) Este primul an, cel putin din istoria pe care o cunosc eu, incepand din anul 2001, cand vaccinul gripal este adus in luna septembrie. Am tinut foarte mult la acest lucru ca sa generam campania de vaccinare, sa putem sa o facem inca de la inceputul celui de-al treilea trimestru si sa nu mai fim pusi in situatia care s-a repetat an de an de a trimite in teren vaccin la mijlocul lunii decembrie sau in ianuarie, ceea ce a dus la adresabilitate scazuta, interes scazut al populatiei pentru vaccinare, a creat tensiuni”, a declarat ministrul Sanatatii, luni, intr-o conferinta de presa.

Potrivit demnitarului, in cazul in care cele 1,5 milioane de doze de vaccin nu vor fi suficiente, se vor mai achizitiona si altele.

“Este un acord-cadru care ne permite sa continuam cu achizitia. (…). Anul trecut, pana la sfarsitul campaniei, dintre cele 2,5 milioane de doze au fost folosite 1,5 milioane. Aceasta este motivul pentru care ne-am oprit la aceasta cantitate in sezonul 2022 – 2023. Ea este flexibila si poate fi suplimentata”, a aratat ministrul Sanatatii.

Categoriile eligibile pentru vaccinarea antigripala cu vaccin achizitionat de Ministerul Sanatatii sunt: pacientii cu afectiuni cronice, persoanele peste 65 de ani, gravidele, copiii si batranii din centrele de ocrotire si personalul medical sau de ingrijire care lucreaza in aceste centre.

Etichete: vaccinul gripal, vaccinare antigripala, preventie gripa

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: