Ministrul Sanatatii: Este nevoie de actualizarea Legii sanatatii, actuala varianta este depasita

14/05/2020

Ministrul Sanatatii: Este nevoie de actualizarea Legii sanatatii, actuala varianta este depasita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-este-nevoie-de-actualizarea-legii-sanatatii-actuala-varianta-este-depasita/

Unitatile sanitare trebuie sa ramana in coordonarea Ministerului Sanatatii si este necesara actualizarea Legii sanatatii, intrucat aceasta este ‘depasita’, a afirmat joi, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.

Afirmatia vine in contextul in care raportul privind Spitalul Judetean de Urgenta ‘Sfantul Ioan cel Nou’ din Suceava a concluzionat mai multe deficiente.

“Ceea ce s-a intamplat la Suceava trebuie sa reprezinte o lectie pentru noi toti. Dupa ridicarea starii de urgenta, vom avea mult de lucru pentru reorganizarea si eficientizarea sistemului sanitar. Consider ca, pentru inca o perioada, unitatile sanitare trebuie sa ramana in coordonarea ministerului. Este nevoie si de actualizarea Legii sanatatii, pentru ca actuala varianta este depasita”, a afirmat ministrul, Nelu Tataru, potrivit unui comunicat de presa transmis joi.

O echipa militara condusa de generalul-maior in rezerva Ionel Oprea, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a preluat conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Suceava, in perioada 2 – 30 aprilie.

Secretarul de stat a transmis un raport ministrului Sanatatii dupa incheierea misiunii, care arata ca au fost depistate mai multe deficiente privind planificarea reactiei si protectiei fata de criza sanitara COVID-19, precum si in alertarea si antrenarea echipelor medicale.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 7 EMC:

Managementul mastocitozei

Conform raportului, conducerea institutiei nu mai era eficienta, Consiliul medical nefiind convocat oficial din luna februarie, structura functionala a spitalului era ‘redusa’, sectoarele in care erau internati pacientii COVID -19, UPU functionau la o capacitate de ‘avarie’ din cauza asigurarii ‘minimale’ cu personal – aproximativ 15%, iar protectia personalului, cu exceptia unor persoane din UPU, Sectorul de Boli infecto-contagioase si Sectorul Boli interne – COVID-19, era ‘inadecvata, necorespunzatoare, improvizata’.

Totodata, raportul mai arata ca nu a fost asigurat managementul riscului de infectare in afara spitalului, iar capacitatea de testare era redusa si ‘nu a reusit sa acopere’, in timp util, necesitatile de investigare.

Etichete: legea sanatatii, stare de urgenta, spitalul judetean de urgenta suceava, preventie coronavirus, ministerul sanatatii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: