Ministrul Sanatatii din Germania crede ca Donald Trump are dreptate vizavi de reformarea OMS

25/05/2020

Ministrul Sanatatii din Germania crede ca Donald Trump are dreptate vizavi de reformarea OMS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-din-germania-crede-ca-donald-trump-are-dreptate-vizavi-de-reformarea-oms/

Ministrul Sanatatii din Germania, Jens Spahn, este de parere ca presedintele american, Donald Trump, nu greseste vizavi de necesitatea reformarii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), dar a avertizat ca astfel de actiuni ar trebui lasate pentru perioada post-pandemie, transmite dpa.

Intr-un interviu acordat duminica publicatiei Financial Times, ministrul sanatatii Jens Spahn a declarat ca presedintele Donald Trump, care a amenintat ca pune capat definitiv finantarii OMS daca aceasta organizatie nu face schimbari majore, “are dreptate”, relateaza si Agerpres.

“Trebuie sa ne dam seama exact unde se duc banii”, a spus ministrul german, adaugand ca reformele ar trebui sa vizeze “guvernanta si responsabilitatea”. Cu toate acestea, Jens Spahn a spus ca aceste discutii vor trebui sa astepte pana cand trece pandemia.

“In mijlocul unei crize, cand stingi incendii, nu poti vorbi de reformarea brigadei de pompieri”, a mai opinat demnitarul german.

Saptamana trecuta, presedintele Trump a declarat ca ia in calcul incetarea contributiei SUA la OMS. Cele mai multe tari europene au raspuns printr-o politica de sustinere a organizatiei, subliniind ca trebuie sprijinita consolidarea in contextul eforturilor de combatere a pandemiei.

 

Etichete: oms, oms pandemie coronavirus, jens spahn, donald trump

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii

Este asteptata o decizie privind rapelul in cazul persoanelor vaccinate cu Johnson & Johnson

Doza de booster cu vaccinul Moderna, dupa 6-8 luni | Recomandare de injumatatire a dozei

S-a descoperit o metoda prin care se poate bloca multiplicarea SARS-CoV-2

Comisia Europeana a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice impotriva Covid-19