Ministrul Sanatatii din Germania crede ca Donald Trump are dreptate vizavi de reformarea OMS

25/05/2020

Ministrul Sanatatii din Germania crede ca Donald Trump are dreptate vizavi de reformarea OMS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-din-germania-crede-ca-donald-trump-are-dreptate-vizavi-de-reformarea-oms/

Ministrul Sanatatii din Germania, Jens Spahn, este de parere ca presedintele american, Donald Trump, nu greseste vizavi de necesitatea reformarii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), dar a avertizat ca astfel de actiuni ar trebui lasate pentru perioada post-pandemie, transmite dpa.

Intr-un interviu acordat duminica publicatiei Financial Times, ministrul sanatatii Jens Spahn a declarat ca presedintele Donald Trump, care a amenintat ca pune capat definitiv finantarii OMS daca aceasta organizatie nu face schimbari majore, “are dreptate”, relateaza si Agerpres.

“Trebuie sa ne dam seama exact unde se duc banii”, a spus ministrul german, adaugand ca reformele ar trebui sa vizeze “guvernanta si responsabilitatea”. Cu toate acestea, Jens Spahn a spus ca aceste discutii vor trebui sa astepte pana cand trece pandemia.

Continut educational:

“In mijlocul unei crize, cand stingi incendii, nu poti vorbi de reformarea brigadei de pompieri”, a mai opinat demnitarul german.

Saptamana trecuta, presedintele Trump a declarat ca ia in calcul incetarea contributiei SUA la OMS. Cele mai multe tari europene au raspuns printr-o politica de sustinere a organizatiei, subliniind ca trebuie sprijinita consolidarea in contextul eforturilor de combatere a pandemiei.

 

Etichete: oms, oms pandemie coronavirus, jens spahn, donald trump

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj