Ministrul Sanatatii despre fondurile pentru analize: Banii sunt limitati, este posibil ca in 10 ale lunii sa se termine

27/06/2018

Ministrul Sanatatii despre fondurile pentru analize: Banii sunt limitati, este posibil ca in 10 ale lunii sa se termine

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-despre-fondurile-pentru-analize-banii-sunt-limitati-este-posibil-ca-in-10-ale-lunii-sa-se-termine/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune, despre analizele medicale efectuate gratuit de pacienti, ca este posibil sa se termine fondurile in prima parte a lunii deoarece sumele sunt limitate.

Continut educational:

“Noi avem un sistem social de asigurari de sanatate. Banii sunt limitati. Este posibil ca in data de 10 ale lunii sa se termine fondurile, dar acesta este sistemul, teoretic noi platim pentru toata lumea. Stiti foarte bine, sunt pacienti neasigurati, pacienti asigurati prin efectul legii, coasigurati, care nu platesc, dar beneficiaza de acelasi nivel al serviciilor. Pentru ca pachetul minim, de baza, e definit in felul urmator: urgentele medico-chirurgicale, sarcina si leuzia, bolile cu potential endemic. Deci tot. In momentul in care cineva vine in urgenta e tratat, chiar daca e asigurat sau neasigurat. Vom regandi putin sistemul. Am tot vorbit de acest cod de legi la care lucram. Nu este simplu sa scoti o lege peste noapte, mai ales o lege care are un impact atat de mare. Dar va trebui sa ne gandim si la aceste aspect”, a spus ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: