Ministrul Sanatatii: Debirocratizam activitatea medicilor de familie

10/08/2017

Ministrul Sanatatii: Debirocratizam activitatea medicilor de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-debirocratizam-activitatea-medicilor-de-familie/

Activitatea medicilor de familie va fi debirocratizata, iar o serie de acte inutile vor fi desfiintate, a anuntat ministrul Sanatatii, Florian Bodog, in sedinta de Guvern de miercuri.

“Debirocratizam activitatea medicilor de familie, desfiintam o serie de acte, pe care le consideram inutile, si studiem posibilitatea ca, in ceea ce priveste eliberarea concediilor medicale, aceasta sa se faca electronic, pentru a scadea birocratia si in acest domeniu”, a declarat Bodog, la inceputul sedintei de Guvern.

Continut educational:

Ministrul Sanatatii a precizat ca a depus la Guvern, propunerile pentru debirocratizarea actului medical.

“Impreuna cu presedintele Casei Nationale de Asigurari, cu consultarea tuturor actorilor implicati, am depus in cursul zilei de astazi la cabinetul secretarului general al Guvernului propunerile cu calendare si cu termene foarte clare in ceea ce priveste debirocratizarea actului medical”, a spus Bodog citat de Agerpres.

Demnitarul a prezentat si alte masuri luate pentru reducerea birocratiei in domeniul sanatatii.

“In ceea ce priveste recunoasterea concediilor medicale acordate in strainatate, pentru parintii care isi ingrijesc copiii, am propus cresterea varstei de la 14 la 16 ani, iar acolo unde varsta depaseste 16 ani, ei vor intra pe zona de asistenta speciala de tip handicap, cu precizarea ca diagnosticele vor fi stabilite prin ordin comun al celor doua entitati — Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari—, in asa fel incat, daca exista probleme de preluare a unor diagnostice, acestea sa poata fi corectate foarte usor”, a mai afirmat Bodog conform sursei mentionate.

Potrivit ministrului Sanatatii, toate actele legislative care vor fi modificate vor respecta procedura de transparenta decizionala si de consultare cu toti cei implicati.

Reamintim ca pe data de 27 iulie, premierul Mihai Tudose i-a solicitat ministrului Bodog sa pregateasca “un proiect inchegat” pentru reducerea birocratiei in domeniul sanatatii.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: