Ministrul Sanatatii: “De saptamana aceasta fiecare farmacie va fi verificata”

05/11/2014

Ministrul Sanatatii: “De saptamana aceasta fiecare farmacie va fi verificata”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-de-saptamana-aceasta-fiecare-farmacie-va-fi-verificata/

msFarmaciile urmeaza sa fie controlate cu amanuntul, pentru a se vedea daca respecta legislatia si protocoalele in vigoare privind eliberarea de medicamente compensate.

Cel putin asa a declarat Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu intr-o conferinta de presa, dupa sedinta de Guvern de marti.

“Sunt situatii in care desi pacientii sunt beneficiari de medicamente compensate, 100% se duc la farmacie si de multe ori farmacia le spune: da, dar nu-l avem pe acesta, avem un alt medicament similar ca substanta activa, dar la un alt pret. Demaram cea mai ampla actiune de control pe fiecare farmacie de acest gen. Le-am retransmis toate procedurile si toate protocoalele pe care trebuie sa le respecte. Exista stipulate si au fost informati asupra obligativitatii de a asigura acele medicamente conform raportarii pretului de referinta. Deci, ei ar trebui sa aiba medicamentele prescrise de medic la compensare 100%, de exemplu. Adica nu ar mai trebui sa existe acea coplata sau acea diferenta pe care o suporta pacientul”, a declarat ministrul Banicioiu citat de Agerpres.

Nicolae Banicioiu a mai adaugat ca “de saptamana aceasta fiecare farmacie va fi verificata”.

“Daca nu respecta legislatia si regulamentele in vigoare, vor fi sanctionate administrativ fiecare dintre ele”, a mai mentionat ministrul.

Guvernul a actualizat in sedinta de marti, 4 noiembrie, lista de medicamente compensate si gratuite prin  introducerea a inca 23 de tratamente noi pe lista de medicamente compensate si gratuite.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Angajatii care se vaccineaza impotriva Covid-19 ar putea beneficia de o zi libera platita

Proiectul normelor Contractului-Cadru pentru anii 2021 – 2022, in transparenta decizionala

Citu: Vom transforma mai multe centre AstraZeneca in centre Pfizer

Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii: 113 zile de mandat si de ciocniri intre mentalitati

Pfizer: O ipoteza plauzibila este ca probabil va fi necesara a treia doza