Ministrul Sanatatii: Daca este nevoie, in stare de alerta putem carantina o localitate

17/06/2020

Ministrul Sanatatii: Daca este nevoie, in stare de alerta putem carantina o localitate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-daca-este-nevoie-in-stare-de-alerta-putem-carantina-o-localitate/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca instituirea starii de alerta este necesara pentru a avea ‘parghiile’ de a impune carantina intr-o localitate in care exista un numar mare de infectati cu SARS-CoV-2, dar si pentru a putea fi detasat personalul medical.

“Uneori, daca este nevoie, pe baza acestor masuri in stare de alerta putem carantina un sat, putem carantina o localitate. Fara (stare de alerta – n.r.), nu. Nu avem cadrul legal si nu avem parghiile pentru a putea rezolva aceste lucruri. La fel, daca am vrea sa detasam personal medical dintr-o unitate medicala in alta, avem inca focare active in spitale, nu putem. Daca in starea de urgenta puteam rezolva acest lucru detasand dintr-o parte in alta la nivel de judet sau intre judete, in acest moment in starea de alerta reusim acest lucru cu acordul angajatului sau angajatorului. In afara acestei stari institutionale, nu putem avea aceste …”, a explicat Tataru la Digi24, citat si de Agerpres.

Totodata, a spus el, prelungirea starii de alerta este necesara pentru a avea contramasurile la masurile de relaxare.

Etichete: stare de alerta tataru, carantina localitate, focar covid-19, nelu tataru

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: