Ministrul Sanatatii: Cred ca ne-am relaxat un pic cam devreme

01/07/2020

Ministrul Sanatatii: Cred ca ne-am relaxat un pic cam devreme

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-cred-ca-ne-am-relaxat-un-pic-cam-devreme/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, considera ca populatia s-a relaxat ‘un pic cam devreme’ si a indemnat la respectarea regulilor de igiena, de distantare fizica si purtarea mastii in spatii inchise.

“Suntem de doua saptamani intr-o crestere a numarului de cazuri, dar putem gestiona aceste cazuri. Ar trebui totusi ca cei care si-au asumat aceste masuri de relaxare, dincolo de Guvern sau Ministerul Sanatatii, sa le si respecte. Recomand in continuare prudenta, precautie, reguli de igiena, distantare fizica, purtarea mastii in spatii inchise. Avem si azi 388 de cazuri noi, 205 cazuri in terapie intensiva. (…) Avem orase si spitale unde sectiile de terapie intensiva sunt pline si trebuie sa transferam bolnavii in alta parte. Cred ca ne-am relaxat un pic cam devreme”, a afirmat Ministrul Sanatatii  la TVR1, citat si de Agerpres.

El a precizat ca masurile de relaxare care erau programate pentru 1 iulie au fost amanate si a mentionat ca situatia actuala face parte din ‘scenariile care erau in analiza’.

“La sfarsitul lunii iulie, inceputul lunii august trebuie sa ne asteptam la o viata cvasinormala. Spun cvasinormala in contextul in care va trebui sa ne obisnuim cu persistenta acestui virus un an sau doi, cu transmiteri subliminale, cu usoare valuri cum le vedem la gripa sezoniera. Dar, ca sa ajungem la acest lucru, trebuie sa respectam niste reguli”, a adaugat Tataru.

Intrebat daca neincrederea in veridicitatea virusului a generat numarul mare de cazuri, ministrul a raspuns: “A incurajat acea stare de neincredere, de dubiu in randul populatiei fata de existenta acestui virus”.

Potrivit surselor citate, el ii indeamna pe cei care nu cred in existenta virusului sa treaca prin spitalele suport Covid, pe la unitatile de primiri urgente si atunci “vor vedea ca exista boala, ca exista forme severe si ca se poate muri si la 30-35 de ani”.

Etichete: masuri relaxare, epidemie coronavirus, cazuri covid romania, nelu tataru

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. AMUZA ION says:

    S-A RELAXAT UN PIC MAI DEVREME,ORBAN CAND A SERBAT ZIUA,RARES BOGDAN,COSTEL ALEXE,EI SUNT EXEMPLUL,LA EI V-ATI REFERIT NU?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: