Ministrul Sanatatii: “Cel mai ieftin cititor de card costa 5 euro, cel mai scump, 80 euro”

15/10/2014

Ministrul Sanatatii: “Cel mai ieftin cititor de card costa 5 euro, cel mai scump, 80 euro”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-cel-mai-ieftin-cititor-de-card-costa-5-euro-cel-mai-scump-80-euro/

card-sanatateMinistrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, prezent la o dezbatere organizata de Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor, a afirmat miercuri, 15 octombrie, ca cititoarele de carduri de sanatate trebuie cumparate de cei care furnizeaza servicii medicale si ca pretul acestora variaza intre cinci si 80 de euro.

“Este prevazut foarte clar, cititoarele de carduri le cumpara toti cei care furnizeaza servicii medicale iar preturile, ca sa nu se mai sperie nimeni, asa cum erau in 2010, 2011 — 450 de euro, acum cititoarele de card pot fi alese, sunt pe site-ul Casei de Asigurari, sunt intre cinci euro, cel mai ieftin este cinci euro — si nu cred ca puteti sa-mi spuneti ca un furnizor de servicii medicale nu poate sa-si permita achizitionarea lui — pana la cel mai scump, de 80 de euro. Deci, lucrurile sunt mult mai rezonabile, sunt foarte bine explicate. Inteleg ca exista reticenta din partea unora care nu vor sa introducem niciodata acest sistem. Imi pare rau pentru ei, trebuie introdus sistemul”, a declarat Nicolae Banicioiu, citat de Agerpres.

Distribuirea cardurilor de sanatate catre populatie a inceput pe 19 septembrie si se estimeaza ca se va derula pe parcursul a inca trei luni, aproximativ.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vasile Cepoi: Spitalele din Iasi nu mai rezista

Paun: Gravitatea situatiei de astazi, dovada ca nu am depasit barierele dezinformarii

Gheorghita: Miscarea anti-vaccinare exista pentru ca miscarea pro-vaccinare este timida

Spitalul Judetean Botosani: Apel la medicii de familie sa ajute cu garzi la UPU

Cseke Attila: Inca nu am ajuns in varful valului. Presiunea este uriasa