Ministrul Sanatatii: Avem un nou Comitet de Vaccinologie, a fost restructurat

13/03/2023
Ministrul Sanatatii: Avem un nou Comitet de Vaccinologie, a fost restructurat

Ministrul Sanatatii: Avem un nou Comitet de Vaccinologie, a fost restructurat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-avem-un-nou-comitet-de-vaccinologie-a-fost-restructurat/

Comitetul de vaccinologie de la Ministerul Sanatatii a fost restructurat, dupa ce unii membri au dorit sa se retraga, potrivit ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila.

Demnitarul a facut aceste precizari ca raspuns la intrebarea privind compensarea vaccinului anti-HPV.

“Avem un nou Comitet de Vaccinologie. Nou in sensul ca a fost restructurat, pentru ca au fost persoane care au dorit sa se retraga. Noua echipa de la Comitetul de vaccinologie ne va oferi argumentele profesionale pentru includerea acestor vaccinuri (impotriva HPV) pe lista de medicamente compensate, pentru cine si, eventual, ne pot sugera anumite procente. Acestea trebuie sa le lucram ulterior, dupa ce avem punctul de vedere tehnic al Comitetului de vaccinologie, impreuna cu Casa de Asigurari de Sanatate”, a declarat, luni, ministrul Alexandru Rafila, intr-o conferinta de presa.

Totodata, el a mai subliniat ca acest lucru se va putea realiza pana la finalul acestui an.

De curand, Rafila a precizat ca trebuie crescuta accesibilitatea la vaccinarea anti-HPV si in cazul femeilor cu varste intre 18 si 45 de ani, precizand ca ar fi binevenita si o compensare a acestor vaccinuri.

Etichete: comitet de vaccinologie, vaccinare anti-HPV, compensare vaccin anti-HPV, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: