Ministrul Sanatatii: Avem un management care lasa de dorit | DSP-uri care trebuie readaptate

04/09/2020

Ministrul Sanatatii: Avem un management care lasa de dorit | DSP-uri care trebuie readaptate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-avem-un-management-care-lasa-de-dorit-dsp-uri-care-trebuie-readaptate/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca trebuie lucrat foarte mult la realizarea unei legislatii in domeniul medical si a spus ca in perioada pandemiei a observat personal ca managementul unor unitati medicale lasa de dorit, iar Directiile de sanatate publica trebuie sa fie redaptate cerintelor din prezent.

“Ce stim acum? Ca trebuie lucrat foarte mult la o legislatie, avem o lege a reformei in sanatate care din 2006 are peste 1.500 de amendamente, incat nu ii mai recunoastem forma initiala, avem un management care, evaluat practic la fata locului in toate aceste luni si personal de catre mine, lasa de dorit, avem niste Directii de sanatate publica care trebuie reevaluate, reasezate si readaptate cerintelor din ziua de astazi. Avem niste sisteme de raspuns care, la fel, trebuie adaptate unei situatii de criza. Tin sa mentionez in toata perioada colaborarea foarte buna cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta”, a declarat Nelu Tataru, Minitrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Potrivit demnitarului, telemedicina nu mai trebuie lasata deoparte.

“Ce am descoperit in aceasta pandemie? Am redescoperit telemedicina si cred ca aceasta redescoperire nu mai trebuie lasata undeva deoparte si trebuie adaptata cel putin, daca nu in totalitate, acelor zone din tara unde accesul este destul de greu”, a mai subliniat ministrul.

Totodata, el a multumit corpului medical pentru ca a raspuns ‘prompt solicitarilor’ in contextul pandemiei cu noul coronavirus.

“Daca stam sa evaluam toate aceste cresteri (n.r. ale numarului de infectari), coroborate cu o perioada de vid legislativ, consideram ca sistemul medical a raspuns prompt chiar si la aceasta crestere si la aceasta fortare, sa spunem, chiar daca personalul medical ajunsese la o cumpana, la o oboseala, sa poata raspunde totusi intr-o masura ferma la mijloace de dezinformare, la anumiti influenceri sau anumite curente negationiste intr-o bagatelizare a primei parti a pandemiei. (…) Tin sa multumesc si pe aceasta cale corpului medical care a raspuns prompt acestor solicitari”, a mai precizat ministrul, potrivit sursei citate.

Etichete: management sanatate, dsp-uri, sistem medical pandemie, nelu tataru

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Sorin says:

    DSP e de rahat in toată țara. Și sunt acoliții puterii, a celor de la Cj, care nu lasă oamenii să declare contactii direcți, că în județul Hunedoara. Și oamenii se îmbolnăvesc pe rupte

  2. Dr Csáki Maria says:

    Multumesc pentru informatii le primite

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: