Ministrul Sanatatii: Asigurarea accesului universal la servicii de sanatate e o datorie a guvernelor

25/09/2023
Ministrul Sanatatii: Asigurarea accesului universal la servicii de sanatate e o datorie a guvernelor

Ministrul Sanatatii: Asigurarea accesului universal la servicii de sanatate e o datorie a guvernelor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-asigurarea-accesului-universal-la-servicii-de-sanatate-e-o-datorie-a-guvernelor/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila si Secretarul de Stat, Alexandru Rogobete, au participat la una dintre cele mai importante intalniri de nivel inalt – Adunarea Generala a Natiunilor Unite ce are loc la New York, SUA.

Potrivit Ministerului Sanatatii, sefi de stat si de guvern au participat la plenarele si panelurile de discutii dedicate accesului universal la servicii de sanatate, eliminarii tuberculozei pana in anul 2030 si pregatirilor statelor membre in caz de criza sanitara.

Ministrul Rafila a fost desemnat sa conduca panelul la nivel inalt al Adunarii Generale ONU dedicat tuberculozei.

“Asigurarea accesului universal la servicii de sanatate e o datorie a guvernelor pe care trebuie sa o indeplinim pana in anul 2030! Dezvoltarea medicinei primare si a serviciilor specializate ambulatorii reprezinta cheia pentru a reusi! Investitiile in sanatate nu sunt doar cele in infrastructura, ci si in asigurarea resurselor umane calificate, care nu vor putea fi inlocuite niciodata de tehnologii sau inteligenta artificiala! Oamenii au nevoie, atunci cand sunt bolnavi, de grija, compasiune si empatie! Profesionistii din sanatate fac diferenta! Sa incurajam tinerii sa imbratiseze profesiunile medicale, sa ii ajutam sa profeseze si in zone mai putin atractive, dar in care oamenii au nevoie de ingrijire medicala”, a declarat ministrul Sanatatii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, intr-un comunicat de presa.

Tot in cadrul vizitei din Statele Unite, cei doi demnitari vor continua discutiile cu reprezentantii Departamentului de Justitie al Statelor Unite ale Americii si cei ai FBI pentru semnarea unui Memorandum de colaborare cu Ministerul Sanatatii pentru reducerea practicilor de coruptie in proiectele gestionate cu fonduri internationale.

“Amintim ca acum cateva saptamani, la Timisoara a avut loc primul eveniment despre Practici anticoruptie in achizitiile publice din domeniul sanatatii, dintr-o serie de sase, la care au participat reprezentanti ai FBI si ai Departamentului de Justitie din Statele Unitate ale Americii.”, a mai transmis MS.

Etichete: ministrul sanatatii rafila, adunarea generale ONU dedicat tuberculozei

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: