Ministrul Sanatatii: Aproape 4 % din populatia Romaniei are anticorpi Covid-19

02/09/2020
Ministrul Sanatatii: Aproape 4 % din populatia Romaniei are anticorpi Covid-19

Ministrul Sanatatii: Aproape 4 % din populatia Romaniei are anticorpi Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-aproape-4-din-populatia-romaniei-are-anticorpi-covid-19/

Doar 3,87% din cele aproape 7.832 de probe recoltate de la persoane care s-au vindecat de Covid-19 pe teritoriul Romaniei au anticorpi, a precizat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.

“Informarea imi spune ca s-au raportat de catre DSP-uri recoltarea serurilor reziduale in numar de 12.901. Dintre aceste seruri reziduale au fost lucrate la nivelul INSP 7.832, care doar 303 fiind pozitive, dand o rata de imunizare de 3,87%. Media europeana si tarile care au avut o infectare mai mare au raportat imunizarea de 5-6%. Pentru o trecere prin boala, noi avem o imunizare mica. Avem studii in desfasurare care ne arata ca o parte din subiecti pot face anticorpi intr-un titlu mare, altii intr-un titlu mic, iar altii nu fac anticorpi deloc la trecerea prin boala”, a declarat ministrul Sanatatii la postul de radio Europa FM.

Potrivit demnitarului, testarile ce ar urma sa fie facute pana la inceputul anului viitor costa 178 de milioane de euro.

“Facem calcule pentru a putea recupera acesti bani pe proiecte europene iar la nivelul Ministerului Sanatatii doar calculele noastre si evaluarile noastre pe testare pana la sfarsitul anului, inclusiv luna ianuarie de anul viitor, ar include 178 de milioane de euro doar testarile”, a mai afirmat Tataru la Europa FM.

Etichete: anticorpi covid, imunizare coronavirus, testare coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: