Ministrul Sanatatii: Acolo unde a fost ancheta epidemiologica slaba, a plecat de la un DSP slab

03/06/2020

Ministrul Sanatatii: Acolo unde a fost ancheta epidemiologica slaba, a plecat de la un DSP slab

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-acolo-unde-a-fost-ancheta-epidemiologica-slaba-a-plecat-de-la-un-dsp-slab/

In cadrul unei dezbaterii privind resetarea sistemului de sanatate, ministrul Nelu Tataru a declarat ca in ultimele doua luni si jumatate au putut fi constatate o serie de probleme ale sistemului de sanatate precum politizarea managementul, legislatia sau inexistenta unei politici investitionale coerente.

”Cea mai mare problema pe care o vad eu in acest moment o reprezinta politizarea sistemului. Trebuie sa ne gandim la un pact pe sanatate, avem nevoie de profesionisti. Daca in acest moment nu ii avem sau nu ii gasim noi, trebuie sa ii gasim impreuna. Peticim in acest moment cu diverse propuneri, peticim cu diverse experiente, cu exemple de buna practica, dar cred ca nu e de ajuns”, a precizat ministrul sanatatii citat de Agerpres.

Vizavi de managementul sistemului, demnitarul a precizat ca la nivelul Ministerului Sanatatii urmeaza o perioada destul de grea, iar referitor la DSP, a precizat ca ”a fost populat de unii care nu aveau alte locuri de munca”.

”Acolo unde a fost ancheta epidemiologica slaba, a plecat de la un DSP slab, care la un moment dat a fost populat de unii care nu aveau alte locuri de munca – nefiind atractiv – dar in acelasi timp fiind vaduvit de niste atributii. Suntem intr-un context in care un DSP nu putea evalua – chiar daca avea doi oameni intr-un consiliu de administratie – un management al spitalelor. Un management trecut la autoritatile locale, autoritati locale care poate foloseau sau isi intorceau ochii spre acest spital doar strict electoral, la nivelul alegerilor sau campaniilor”, a mai spus Tataru, potrivit sursei citate.

Etichete: dsp, ancheta epidemiologica, management sanitar, atributii dsp, nelu tataru

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Elena Barbul says:

    Posibil.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: