Ministrul Sanatatii: Acest val patru va fi un val al nevaccinatilor

19/07/2021
Ministrul Sanatatii: Acest val patru va fi un val al nevaccinatilor

Ministrul Sanatatii: Acest val patru va fi un val al nevaccinatilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-acest-val-patru-va-fi-un-val-al-nevaccinatilor/

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, spune ca valul patru al pandemiei de COVID-19 va fi unul al nevaccinatilor, precizand ca sub 1% din cei imunizati au contractat boala.

“’Ne pregatim de valul patru inca de la finalul valului trei. Atunci cand am modificat ordinul pentru redeschiderea spitalelor, am solicitat spitalelor si directiilor de sanatate publica sa ataseze un plan de revenire a numarului de paturi destinate pacientilor COVID la un numar mai mare, daca se observa o recrudescenta a cazurilor. Dar aici vorbim de situatia nefericita in care avem multi pacienti spitalizati. Ce trebuie sa fim constienti este ca si in aceste tari in care, intr-adevar, numarul de cazuri a crescut, nu a crescut semnificativ sau nu atat de mult ca in valurile anterioare numarul spitalizarilor si numarul deceselor. Practic, chiar daca cazurile au crescut, persoanele vaccinate nu au risc de a dezvolta forma severa de boala”, a declarat Mihaila la Digi 24, citata si de Agerpres.

Astfel, ministrul i-a indeamnat sa se vaccineze si pe cei care au trecut deja prin boala, sustinand ca in acest mod nu exista riscul de a dezvolta o forma severa de COVID-19, chiar daca este vorba de tulpina Delta.

“Cred ca sub un procent dintre persoanele vaccinate s-au imbolnavit, cel putin din datele pe care le-a transmis CNCAV. Ce stim este ca, de exemplu, din pacientii infectati cu tulpina Delta avem trei decese confirmate la ultima raportare a INSP si niciunul dintre acestia nu era vaccinat. Acest val patru va fi, de fapt, un val al nevaccinatilor, acestia vor fi principalii afectati”, a mai afirmat spus Ioana Mihaila, potrivit surselor citate.

 

Etichete: valul patru, vaccinare anti-covid, ioana mihaila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: