Ministrul Sanatatii : “85% dintre asigurati au primit cardurile de sanatate”

14/11/2014

Ministrul Sanatatii : “85% dintre asigurati au primit cardurile de sanatate”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-85-dintre-asigurati-au-primit-cardurile-de-sanatate/

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a afirmat ca 85% dintre asigurati au primit cardurile de sanatate, precizand ca au fost distribuite 11,4 milioane de carduri.

“Va spun cifrele de azi (joi, 13 noiembrie) sunt 11,4 milioane de carduri care au ajuns deja prin Posta la asigurati. Asta inseamna ca am ajuns aproape la 85% din numarul de asigurati care au primit carduri. Furnizorii incep sa aiba si cititoarele de carduri, au inceput sa il aiba si medicii de familie, nu il au inca toti, dar pana la sfarsitul anului il vor avea toti”, a declarat Nicolae Banicioiu, la Adevarul Live, citat si de Agerpres.

De asemenea, Banicioiu a mai  sustinut ca distributia a mers mai bine decat se preconizase.

Eficientizarea sistemului medical prin Cardul de sanatate “Adica noi ne asteptam sa ajungem la finalul lunii noiembrie undeva la 80% cu distribuirea de carduri, asta inseamna ca se va termina distributia un pic mai devreme decat am preconizat”, a spus Banicioiu.

Tot oficialul a mai punctat ca de la 1 ianuarie 2015 cardul de sanatate va deveni functional, iar dupa trei luni va deveni obligatoriu.
In privinta dosarului electronic, ministrul a spus ca va deveni functional din 2015 si va fi extins pentru toti furnizorii de servicii medicale, inclusiv catre laboratoarele de analize medicale.

“In momentul de fata sunt 3 milioane de dosare initializate si ne pregatim acum cu normele metodologice de functionare si completare a dosarului, adica hotararea de Guvern care sa prevada aceste norme, ceea ce cred eu ca poate intra in Guvern mai devreme de finalul anului”, a mai afirmat Banicioiu.

In declaratia sa, Nicolae Banicioiu a adaugat si ca 2015 biletul de trimitere va fi electronic, implementarea lui urmand sa fie facuta pana in decembrie anul viitor, adaugand ca si concediile medicale vor fi informatizate.

1 Comentarii

  1. Mihai Fanica says:

    Buna ziua,
    Ma numesc Mihai Fanica, cu domiciliul in Bucuresti, str. Moinesti nr.6, sector 6,desi vecinii mei au primit cardul de sanatate de mai mult timp, eu si copilul meu nu am primit. Este nevoie de unele documente?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Angajatii care se vaccineaza impotriva Covid-19 ar putea beneficia de o zi libera platita

Proiectul normelor Contractului-Cadru pentru anii 2021 – 2022, in transparenta decizionala

Citu: Vom transforma mai multe centre AstraZeneca in centre Pfizer

Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii: 113 zile de mandat si de ciocniri intre mentalitati

Pfizer: O ipoteza plauzibila este ca probabil va fi necesara a treia doza