Ministrul Finantelor revine asupra declaratiilor privind serviciile medicale platite de stat in functie de CASS

19/09/2018

Ministrul Finantelor revine asupra declaratiilor privind serviciile medicale platite de stat in functie de CASS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-finantelor-revine-asupra-declaratiilor-privind-serviciile-medicale-platite-de-stat-in-functie-de-cass/


Dupa ce a facut afirmatii privind nevoia de a exista mai multe variante de servicii medicale platite de stat in functie de CASS platit, ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a revenit cu alte precizari.

Ministrul a spus, la inceputul acestei saptamani, ca odata aplicat noul sistem, nimeni nu va beneficia de mai putine servicii medicale fata de cele din prezent.

“Nimeni nu va avea de suferit, mai putin decat azi ca servicii medicale. Discutia pleaca de la ce este azi. Nimeni nu va fi vaduvit de un serviciu primit azi. Se pleaca de la ceea ce e azi intr-o eventuala discutie”, a spus Eugen Teodorivici, citat de Digi24.

Intr-o declaratie facuta inainte de asta, ministrul Teodorovici lasa sa se inteleaga cu totul altceva.

“In functie de cat platesti pe CASS, sa ai facute mai multe variante, pachetul 1, pachet de baza, ai un alt venit la care se plateste CASS, deci implicit o contributie mai mare, atunci ai al doilea pachet, cu alt tip de servicii, asta cred ca e sistemul logic”, a declarat, vineri, ministrul de finante, Eugen Teodorovici, potrivit sursei mentionate.

Continut educational:

La intrebarea daca oamenii cu posibilitati financiare reduse ar beneficia de mai putine servicii, Teodorovici a raspuns: “Bun, atunci lasam sistemul asa si platim toti la fel, a venit replica lui Teodorovici. Daca platim diferit e normal sa fie mai multe variante pachete de servicii pe care un contibuabil sa le primeasca, nu e normal sa fie asta abordarea?”

Si ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a facut referiri la acest subiect, declarand ca ministrul de Finante nu se referea in declaratiile sale la faptul ca cetatenii din Romania nu vor beneficia de servicii egale in ce priveste programele de sanatate.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. pall vera says:

    Contributia pentru sanatate, asa cum este organizata in prezent , este o mare porcarie. Este normal sa existe un pachet de baza, accesibil pentru toata lumea, e normal sa fie niste programe de sanatate publica(pentru care sa platim toti o contributie fixa,egala,nu in functie de venit), dar este la fel de normal sa existe pachete diferentiate in functie de cat platesti-adica ASIGURARE DE SANATATE.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii: Putem sa regandim un sistem medical pentru ca pana in 2024 sa aratam lumii ca s-a reformat

Au ingrijit zeci de pacienti, dar au pierdut lupta cu boala | Trei asistente medicale au murit din cauza Covid-19

Noua componenta a Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din Romania

Nelu Tataru: Cu cat s-au dotat spitalele in aceasta perioada nu cred ca s-au dotat in cei 30 de ani

Medicii de la Sibiu intubeaza pacientii cu Covid-19 chiar si in UPU