Stiri medicale

Ministrul Eugen Nicolaescu despre directiva europeana privind tutunul

Data ultimei actualizari: 11/12/2013

poza ministerul sanatatiiAflat la Bruxelles ca reprezentant al Romaniei la Consiliul EPSCO (Ocupare, politica sociala, sanatate si afacerile consumatorului), ministrul Sanatatii, Eugen Nicoalescu, a declarat ca una dintre principalele discutii in domeniul sanatatii a vizat proiectul de directiva in domeniul tutunului.

Tigarile electronice – produse medicinale sau de larg consum?

Ministrul Sanatatii a explicat ca, in ceea ce priveste reglementarile prinvind tutunul, exista nevoie de mai multe clarificari, un exemplu fiind statutul tigarilor electronice.

“E vorba de clasificarea statutului tigaretelor electronice, in continuare sunt discutii pe aceasta tema, sunt produse de larg consum, sunt produse medicinale? Inca nu exista un punct de vedere, probabil finalizarea se va face in perioada presedintiei grecesti”, a precizat ministrul Eugen Nicolaescu.

Romania nu este de acord cu interzicerea tigarilor cu arome

In ceea ce priveste directiva prin care se va interzice comercializarea si vanzarea tigarilor cu mentol, ministrul Sanatatii a precizat ca Romania nu este de acord in momentul de fata decat cu interzicerea partiala a tigarilor cu arome.

In acelasi timp, Romania s-a aratat impotriva interzicerii producerii si comercializarii tigarilor slim.

In privinta posibilitatii de sustinere a unei perioade tranzitorii de opt ani pentru producatori dupa interzicerea tigarilor cu arome, ministrul Eugen Nicolaescu nu a precizat care este pozitia Romaniei.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.