Ministerul Sanatatii: Situatia infectiilor respiratorii si gripa

13/01/2015

Ministerul Sanatatii: Situatia infectiilor respiratorii si gripa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-situatia-infectiilor-respiratorii-si-gripa/

vaccinare- ac-seringaIn prima saptamana a anului 2015 morbiditatea prin infectii respiratorii acute s-a incadrat in nivelul asteptat, conform informarilor transmise la Ministerul Sanatatii de catre Centrul National de Supraveghere si Control in Gripa si Centrul National de Gripa din INCDMI Cantacuzino, scrie intr-un comunicat de presa emis de Ministerul Sanatatii marti, 13 ianuarie 2015.

 

In aceasta saptamana nu s-au inregistrat cazuri confirmate de gripa

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute a fost de 38.779, cu 15,5% mai mic comparativ cu cel inregistrat in saptamana precedenta si cu 2,6% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (38.207).

Nu a fost comunicat niciun deces prin gripa

Pana la data de 4.01.2015 au fost confirmate 3 cazuri de gripa:

o   1 caz cu virus tip A, subtip H3

o   2 cazuri cu virus tip B

Pana la data de 4.01.2015 au fost vaccinate antigripal 387.353 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

Vaccinarea antigripala este cea mai eficienta masura de prevenire a imbolnavirilor, a complicatiilor si a deceselor prin gripa.

“Desi exista o modificare distincta a antigenicitatii virusului gripal A(H3N2) fata de virusul din vaccin, avand in vedere circulatia concomitenta cu a celorlalte virusuri aflate in vaccinul gripal, se recomanda vaccinarea antigripala a persoanelor vulnerabile, selectate in grupele la risc, respectiv persoanele varstnice si cele cu afectiuni sau cu factori de risc pre-existenti”, mai scrie in comunicatul emis de Ministerul Sanatatii.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: