Ministerul Sanatatii primeste sprijin din partea OMS pentru derularea unor proiecte importante din domeniul sanitar

28/08/2018

Ministerul Sanatatii primeste sprijin din partea OMS pentru derularea unor proiecte importante din domeniul sanitar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-primeste-sprijin-din-partea-oms-pentru-derularea-unor-proiecte-importante-din-domeniul-sanitar/


Organizatia Mondiala a Sanatatii va acorda asistenta tehnica Ministerului Sanatatii pentru elaborarea unui nou cadru legal din domeniul sanitar, acest lucru fiind stabilit marti in cadrul unei intalniri a ministrului Sorina Pintea cu reprezentanti ai organizatiei internationale.

Potrivit unui comunicat de presa, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a discutat marti dimineata cu dr. Nedret Emiroglu, directorul pentru urgente in sanatate publica si boli transmisibile, si Maria Magdalena Meulenbergs, directorul parteneriatelor strategice din cadrul Biroului Regional al OMS pentru Europa.

“Am discutat cu reprezentantii OMS si despre situatia vaccinarii impotriva rujeolei. Campania ‘door to door’, de informare si educare a parintilor cu privire la imunizare, precum si de crestere a gradului de acoperire vaccinala in randul comunitatilor vulnerabile, initiata de Ministerul Sanatatii in colaborare cu partenerii externi in judetul Bacau, a fost un succes, dar nu ne vom opri aici. Mai multe judete din Moldova au replicat deja campania dupa modelul celei realizate in judetul Bacau si intentionam sa mergem si in alte zone din tara, cum ar fi Mehedinti si Caras Severin, pentru a desfasura  campania. Scopul este acela de a identifica modalitatea de replicare la nivel national a acestui tip de campanii, in care cantareste foarte mult si sprijinul autoritatilor locale”, a declarat Sorina Pintea potrivit comunicatului MS.

Continut educational:

Cursuri GRATUITE
puncte EMC:

Click Acces cursuri

Potrivit sursei mentionate, in prezent o echipa de specialisti lucreaza la elaborarea noului ‘Cod de legi ale Sanatatii’ in cadrul unui proiect pentru care ministerul a accesat finantare externa.

De asemenea, in comunicat se mai precizeazaca reprezentantii Biroului Regional OMS Europa vor acorda asistenta tehnica pentru elaborarea unor documente de lucru in cadrul evenimentelor din domeniul Sanatatii ce se vor desfasura anul viitor in timpul Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. stoica gheorghita says:

    Un ministru care munceste.Felicitari!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: