Ministerul Sanatatii: Medicii rezidenti vor beneficia de cresteri salariale semnificative

20/10/2017

Ministerul Sanatatii: Medicii rezidenti vor beneficia de cresteri salariale semnificative

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-medicii-rezidenti-vor-beneficia-de-cresteri-salariale-semnificative/

Incepand de anul viitor, medicii rezidenti vor beneficia de cresteri salariale semnificative si vor incasa bursele de rezidentiat, pana la intrarea in vigoare a cresterilor salariale, scrie intr-un comunicat de presa emis vineri de Ministerul Sanatatii.

Potrivit sursei mentionate, medicii rezidenti, medicii dentisti rezidenti si farmacistii rezidenti vor incasa bursa de rezidentiat pana la data de 1 martie 2018, atunci cand vor beneficia de salariul de baza reglementat la nivelul anului 2022, conform prevederilor Ordonantei nr.1/2017.

“Incepand cu martie 2018, salariile de baza ale medicilor rezidenti vor creste semnificativ, intre 151% si 287%, in functie de specialitate si anul de pregatire”, a declarat ministrul Sanatatii, prof.dr. Florian BODOG.

Continut educational:

In comunicat se precizeaza ca medic rezident de anul I, care in prezent are un salariu brut de 1985 lei si care va avea un salariu brut de 5700 lei, cresterea fiind de 287%. Salariul unui medic rezident anul VI va ajunge la cuantumul de 7900 lei de la 3262 cat este in prezent, cu o crestere de 242%. Medicii rezidenti de anul II vor beneficia de un salariu brut de 6100 lei dupa ce anul acesta au beneficiat de 2361 lei/brut, iar cei de anul III vor incasa 6700 lei brut cu 254% mai mult ca in acest an

“Mentionam ca, la salariul brut medicii rezidenti pot obtine venituri si din garzile efectuate. Conform Ordonantei nr. 18/2009, medicii rezidenti pot fi inclusi, la cerere, in linia de garda (cu exceptia liniei I de garda)  in specialitatea in care isi efectueaza rezidentiatul”

Tot, incepand cu anul 2018, medicii rezidenti vor beneficia de norma de hrana, care inlocuieste tichetele de masa, conform legislatiei in vigoare, in cuantum de 2 salarii minime brute pe an, mai transmite Ministerul Sanatatii in comunicat.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: