Ministerul Sanatatii investigheaza cauzele imbolnavirii copiilor din Arges

11/02/2016

Ministerul Sanatatii investigheaza cauzele imbolnavirii copiilor din Arges

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-investigheaza-cauzele-imbolnavirii-copiilor-din-arges/

ministerul-sanatatiiIn ultimele 24 de ore, MS a fost informat despre inregistrarea unor cazuri de imbolnavire la copii din judetul Arges care au fost transferati de urgenta la unitati medicale din Bucuresti cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic.

“Din datele preliminare s-a confirmat infectie cu E. coli doar la unul dintre cazuri, la un copil cu varsta sub 1 an transferat in stare grava la Spitalul Marie Curie si care a decedat ulterior.  Toti ceilalti copii se gasesc sub ingrijire medicala atenta, fiind aplicate procedurile necesare sustinerii functiilor vitale”, scrie intr-o informare oficiala venita de la Ministerul Sanatatii.

Conform aceleasi surse, masurile luate de autoritatile de sanatate publica constau in verificarea posibilelor cauze comune de aparitie a acestor imbolnaviri, verificarea conditiilor de spitalizare in unitatile unde acesti copii sunt ingrijiti si asigurarea tuturor resurselor necesare diagnosticului si terapiei acestora.

In perioada imediat urmatoare MS va comunica rezultatele anchetei epidemiologice desfasurate de autoritatile de sanatate publica din judetul Arges si Municipiul Bucuresti si va dispune masurile care se impun in urma analizei raportului si recomandarilor, impreuna cu Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica – INSP.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SUA si UE cer un studiu asupra originii pandemie care sa fie transparent si fara interferente

EMA va primi mai multe prerogative in ceea ce priveste penuria de medicamente in cazul unor crize

Studiu: Aproximativ trei sferturi dintre romani merg la farmacie cel putin o data pe luna

Varianta indiana a coronavirusului ar putea deveni dominanta

Romania a solicitat suspendarea livrarii unor doze de vaccin anti-COVID