Ministerul Sanatatii incepe campania de informare privind pastilele de iodura de potasiu

05/04/2022
Ministerul Sanatatii incepe campania de informare privind pastilele de iodura de potasiu

Ministerul Sanatatii incepe campania de informare privind pastilele de iodura de potasiu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-incepe-campania-de-informare-privind-pastilele-de-iodura-de-potasiu/

Ministerul Sanatatii si Guvernul Romaniei demareaza campania publica de informare privind pastilele de iodura de potasiu. Campania se va derula prin intermediul canalelor de comunicare mass-media.

“Aceste pastile nu vor fi distribuite decat cand lumea va sti despre ce este vorba iar fiecare distribuire de pastile, indiferent de locatia in care se va desfasura, va fi insotita si de un flyer de informare pentru fiecare persoana sau fiecare familie care primeste aceste comprimate de iodura de potasiu”, a declarat ministrul Sanatatii intr-o conferinta de presa.

El a mai precizat ca va fi gasita o cale legala si corecta prin care atat medicii de familie, cat si farmaciile sa poata sa distribuie aceste pastile intr-un timp rezonabil.

“Dupa ce vom incheia aceasta campanie de informare, vom organiza si lucram la organizarea din punct de vedere juridic si nu numai si din punct de vedere logistic al acestor comprimate care in momentul de fata de gasesc la nivelul directiilor de sanatate publica si vom gasi o cale care este legala si corecta prin care atat medicii de familie, cat si farmaciile, de exemplu, sa poata sa distribuie aceste pastile intr-un anumit timp, nu nelimitat, intr-un anumit interval de timp care sa fie rezonabil populatiei”, a mai precizat ministrul Rafila.

In opinia sa, implicarea medicilor de familie intr-o astfel de campanie de distribuire a unor pastile oamenilor inscrisi pe lista proprie, “constituie o masura de implicare intr-o activitate de sanatate publica” si “o procedura de responsabilitate profesionala”.

Etichete: informare pastile iodura de potasiu, distribuire pastile iodura de potasiu, pastile iodura de potasiu medici de familie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: