Rafila: Vom gasi cadrul legal care sa faca posibila distributia iodurii de potasiu

04/04/2022
Rafila: Vom gasi cadrul legal care sa faca posibila distributia iodurii de potasiu

Rafila: Vom gasi cadrul legal care sa faca posibila distributia iodurii de potasiu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-vom-gasi-cadrul-legal-care-sa-faca-posibila-distributia-iodurii-de-potasiu/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca Guvernul va gasi cadrul legal pentru a putea fi distribuite pastilele de iodura de potasiu catre cetateni.

El a subliniat ca distributia va incepe dupa ce va exista o campanie de informare a populatiei despre utilizarea acestor pastile.

“Nu putem face distributia acestor comprimate fara sa existe o campanie de informare a publicului privind modul de administrare si utilizare. (…) E un lucru foarte sensibil si nu o sa facem niciun fel de distributie pana nu ne convingem ca toata lumea stie despre ce este vorba, pentru ca administrarea intempestiva a acestor pastile poate sa puna probleme. (…) Va asigur ca vom gasi cadrul legal care sa faca posibila distributia catre cetateni”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, el si-a exprimat speranta ca medicii de familie vor participa la campania de distribuire a pastilelor catre populatie.

“Cred ca multi dintre medicii de familie vor reflecta si vor deveni parteneri ai pacientilor de pe listele lor in a-i ajuta sa inteleaga care este scopul acestei distribuiri”, a mai precizat Rafila.

In perioada urmatoare, Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate vor stabili procedura legala pentru distribuirea pastilelor de iodura de potasiu pentru populatia cu varsta intre 0 si 40 de ani.

Distribuirea comprimatelor va incepe in a doua jumatate a lunii aprilie a acestui an, a informat Ministerul Sanatatii la finalul saptamanii trecute.

Etichete: distributie iodura de potasiu, pastile iodura de potasiu, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: