Stiri medicale

Ministerul Sanatatii ia masurile necesare dupa decretarea starii de urgenta pentru virusul Ebola

Data ultimei actualizari: 08/08/2014

poza ministerul sanatatiiMinisterul Sanatatii din Romania a precizat ca riscul ca virusul Ebola sa apara in Romania este foarte scazut. Cu toate acestea, in urma decretarii starii de urgenta la nivel mondial, ministerul Sanatatii a luat masurile necesare pentru gestionarea aspectelor legate de ridicarea nivelului de alerta fata de imbolnavirile cu virusul Ebola, se precizeaza intr-un comunicat al ministerului.

OMS: Riscul ca virusul Ebola sa afecteze Europa este redus

Reprezentantii ministerului Sanatatii, ai directiilor de Sanatate Publica, ai Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile si reprezentanti ai Departamentului pentru Situatii de Urgenta au discutat astazi despre masurile principale de preventie a riscului ca virusul Ebola sa ajunga in Romania.

Autoritatile de sanatate publica vor informa personalul medical despre riscurile si modul de prevenire a imbolnavirilor.

Va fi informat si pus in alerta si personalul din aeroporturi, porturi si din punctele de frontiera.

Populatia generala va fi informata de asemenea despre modalitatile de preventie a virusului Ebola.

Ministerul Sanatatii a inclus proceduri suplimentare recomandate de OMS

In ceea ce priveste procedurile existente pentru bolile infectioase, ministerul Sanatatii a anuntat ca a adaugat proceduri suplimentare recomandate de OMS si de catre Comitetul pentru Securitate in Sanatate al CE.

Cand aceste proceduri vor fi valide, vor fi transmise mai departe autoritatilor de sanatate publica.

Ministerul Sanatatii a precizat ca Romania are capacitatea medicala de a actiona in cazul aparitiei unor cazuri de infectare cu virusul Ebola.

Sursa: www.ms.ro

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.