Ministerul Sanatatii ia masuri in forta din cauza vremii

22/03/2018

Ministerul Sanatatii ia masuri in forta din cauza vremii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-ia-masuri-in-forta-din-cauza-vremii/


In urma avertizarii meteorologice emise de meteorologi pentru perioada urmatoare, Ministerul Sanatatii a solicitat directiilor de sanatate publica sa ia toate masurile care se impun pentru rezolvarea situatiilor speciale cauzate de conditiile meteorologice nefavorabile.

Potrivit unui comunicat de presa, la nivelul fiecarui judet s-a cerut evaluarea numarului bolnavilor care necesita transport in vederea efectuarii dializei, catagrafierea, prin medicii de familie si cu participarea asistentilor comunitari, a bolnavilor cronici cu afectiuni ce necesita monitorizare permanenta, a gravidelor cu risc si a celor in ultimele doua luni de sarcina, a copiilor cu afectiuni care necesita monitorizare permanenta, persoane dependente fizic, varstnici cu nevoi special.

Pacientii care necesita dializa vor fi transportati la nivelul unitatii la care fac dializa, iar dupa efectuarea procedurilor vor fi internati in spitalul in cadrul caruia functioneaza unitatea de dializa.

Bolnavii cronici internati care necesita monitorizare permanenta nu vor fi externati pana la stabilizarea situatiei meteo.

Medicii de familie vor fi mobilizati acolo unde situatia impune prezenta acestora la cabinetele medicale in afara programului de lucru pana la stabilizarea situatiei meteo, mai scrie in comunicatul Ministerului.

Directiile de sanatate publica vor evalua stocurile de medicamente si materiale sanitare existente la nivelul spitalelor si vor identifica nevoile pentru rezolvarea situatiilor de urgenta aparute in aceasta perioada.

De asemenea, managerii serviciilor de ambulanta judetene raspund de dispunerea tuturor masurilor necesare asigurarii cu personal corespunzator in aceasta perioada (medici, asistenti medicali, etc), identificarea cailor de acces care trebuie degajate cu prioritate (acces catre spitale, cabinetele medicilor de familie, Serviciile Judetene de

Ambulanta si orice alte unitati sanitare), asigurarea degajarii cailor de acces de la nivelul Serviciului si al substatiilor din structura acestuia pana la drumul principal.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi