Ministerul Sanatatii: “Facem inca un apel, de data aceasta public…”

31/07/2015

Ministerul Sanatatii: “Facem inca un apel, de data aceasta public…”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-facem-inca-un-apel-de-data-aceasta-public/

ministerul sanatatii-nouAvand in vedere informatiile semnalate de mass-media cu privire la aprovizionarea cu medicamente a unitatilor sanitare, Ministerul Sanatatii face urmatoarele precizari:

Ministerul Sanatatii a atentionat unitatile sanitare inca de la sfarsitul lunii iunie a.c. cu privire la modificarile metodologiei si a nivelului de decontare a preturilor medicamentelor care se acorda bolnavilor in cadrul programelor nationale de sanatate.

Eventualele disfunctionalitati care ar putea sa apara la nivelul unitatilor sanitare se datoreaza in exclusivitate managementului unitatilor, dar si a unei lipse de informare si intelegere corecta a legislatiei privind achizitiile publice.

In cazul in care furnizorii de medicamente nu respecta prevederile acordului cadru de achizitie si refuza sa aprovizioneze unitatea sanitara, in baza negatiilor acestora, unitatile sanitare pot achizitiona produsele necesare in regim de urgenta, in conformitate cu legislatia in vigoare privind derularea achizitiilor publice (Ordonanta de Urgenta nr. 34 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii).

“Facem inca un apel, de data aceasta public, catre managerii unitatilor sanitare sa se informeze cu privire la modificarile legislative si sa semnaleze din timp toate situatiile care ar putea duce la disfunctionalitati in aprovizionare, in detrimentul pacientilor. Vom monitoriza, in perioada urmatoare situatia si, acolo unde vom considera necesar, vom realiza controale inopinate in unitatile sanitare pe aceasta tema. De asemenea, atentionam furnizorii de medicamente ca au obligatia de a respecta acordurile cadru si contractele incheiate.”, a declarat Alin Tucmeanu, secretar de stat.

Ministerul Sanatatii precizeaza ca singura unitate care a semnalat dificultati la aprovizionare este Spitalul Municipal din Oradea.

Citeste si Criza de medicamente de la Oradea a ajuns la Ministerul Sanatatii

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: