Ministerul Sanatatii despre cele 3 cazuri suspectate de gripa la Sibiu

09/01/2014

Ministerul Sanatatii despre cele 3 cazuri suspectate de gripa la Sibiu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-despre-cele-3-cazuri-suspectate-de-gripa-la-sibiu/

poza ministerul sanatatiiIn urma decesului unui angajat de la aeroportul Sibiu in data de 6 ianuarie 2014, suspectat de gripa umana, a fost realizata o ancheta epidemiologica pentru a se stabili cauza decesului. Examenul anatomo – patologic a exclus drept cauza a decesului orice forma de gripa, conform precizarilor Ministerului Sanatatii.

Suspiciune de gripa la trei persoane din Sibiu

Cauza decesului angajatului de la aeroportul Sibiu a fost stabilita ca tromboembolie pulmonara si pneumonie acuta interstitiala, pe fondul altor afectiuni.  Diagnosticul stabilit de medicii legisti exclude decesul din cauza gripei.

In cazul celorlate doua persoane suspectate de gripa, analizele si testele efectuate de Institutul Cantacuzino au confirmat ca doar o singura persoana are gripa umana.

“In urma rezultatelor comunicate de INSP, ca urmare a efectuarii analizelor de teste de catre INCD Cantacuzino, Ministerul Sanatatii face urmatoarele precizari: din cele doua suspiciuni, a fost confirmat un singur caz de gripa umana, AH3N2, celalalt fiind infirmat”, se precizeaza in comunicatul emis de Ministerul Sanatatii.

Starea persoanei contaminate este stabila

In ceea ce priveste cazul confirmat de gripa, reprezentantii ministerului Sanatatii precizeaza ca starea pacientului contaminat cu virusul gripal uman este stabilizata.

Pacientul se afla sub tratament la Spitalul Judetean de Urgenta din Sibiu.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: