Ministerul Sanatatii continua programele demarate in 2014

01/04/2015

Ministerul Sanatatii continua programele demarate in 2014

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-continua-programele-demarate-2014/

ministerul sanatatii-nouMinisterul Sanatatii va aloca in acest an 235 milioane de lei pentru continuarea programelor demarate in 2014 si destinate rezolvarii marilor urgente din sectorul intraspitalicesc.

In cadrul acestor programe, Ministerul Sanatatii deconteaza medicamente, consumabile si materiale sanitare pentru cele mai grave cazuri tratate in terapie intesiva, pentru infarct miocardic, trauma, accident vascular cerebral si moarte subita.

“Pacientii au inceput sa simta beneficiile acestor programe inca de anul trecut pentru ca nu mai platesc nimic in sectorul intraspitalicesc. Asiguram ingrijirea infarctului miocardic prin finantarea stenturilor necesare, finantam medicamentele trombolitice si consumabilele necesare tratarii accidentului vascular cerebral si decontam defibrilatoarele implantabile pentru profilaxia mortii subite de cauza aritmica. In ceea ce priveste pacientii internati in urma accidentelor cu trauma decontam materialele de osteosinteza. Peste 100 000 de bolnavi beneficiaza anual de aceste programe in 145 spitale selectionate dupa expertiza, adica acolo unde pot fi tratate astfel de cazuri, precum si in 20 de sectii de terapie intensiva neonatala”, a declarat Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii.

Programele Ministerului Sanatatii completeaza programele finantate de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, pentru elemente specifice si costisitoare de tratament.

Tot anul acesta, Ministerul Sanatatii va demara alte 4 programe care le vor completa pe cele 5 existente si care vor asigura tratamentulendoscopic in hemoragia digestiva superioara si icter, asigurarea protezelor esofagiene in tratarea neoplasmelor esofagiene, precum si asigurarea tratamentului in chirurgia endovasculara periferica.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19