Ministerul Sanatatii asigura service-ul si mentenanta echipamentelor medicale din ATI

27/02/2023
Ministerul Sanatatii asigura service-ul si mentenanta echipamentelor medicale din ATI

Ministerul Sanatatii asigura service-ul si mentenanta echipamentelor medicale din ATI

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-asigura-service-ul-si-mentenanta-echipamentelor-medicale-din-ati/

Finantare pentru contractele de service si mentenanta a echipamentelor medicale, asigurata direct de Ministerul Sanatatii. In anul 2022, Ministerul in parteneriat cu Societatea Romana de Anestezie Terapie Intensiva a evaluat situatia contractelor de service si mentenanta pentru echipamentele medicale din unitatile sanitare din Romania.

Analiza realizata in peste 200 de unitati sanitare a evidentiat faptul ca peste 60% din echipamentele medicale din una dintre cele mai tehnologizate specialitati – ATI nu detin contracte de service si mentenanta.

La scurt timp dupa aceasta evaluare, Ministrul Sanatatii a demarat procedurile necesare pentru asigurarea finantarii acestor servicii direct de la Ministerul Sanatatii in cadrul programului Actiuni Prioritare – ATI. Modificarea legislativa asigura o finantare directa pentru aceste servicii si reglementeaza o serie de aspecte privind calitatea si siguranta actului medical (prin OMS 321/2023, publicat in MO Partea I, Nr. 125).

“Siguranta pacientilor si a actului medical reprezinta o prioritate pentru mine ca ministru. In urma analizei realizata impreuna cu colegii de la Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva, am considerat necesar sa actualizam legislatia care reglementeaza finantarea acestui sector, pentru a veni in sprijinul unitatilor sanitare, respectiv, pentru a reduce vulnerabilitatea spitalelor din Romania privind capacitatea functionala a echipamentelor din ATI”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila.

Etichete: echipamente medicale, echipamente ATI, mentenanta echipamente medicale

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: