Ministerul Sanatatii, amendat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii

30/03/2016

Ministerul Sanatatii, amendat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-amendat-de-consiliul-national-pentru-combaterea-discriminarii/

ministerul sanatatii-nouMinisterul Sanatatii a fost amendat de Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) cu suma de 5.000 de lei.

Motivul: nu a stabilit criterii obiective si transparente privind declararea persoanelor cu deficiente auditive ca inapte pentru obtinerea permisului de conducere auto. In anul 2014, inistutia a primit p amenda de 2000 de lei pentru aceeasi problema.

“Am primit o petitie de la o organizatie, care arata ca prevederile referitoare la persoanele care nu pot conduce o masina si au deficiente auditive nu sunt foarte clare. Noi, in momentul respectiv, am constatat discriminarea, am aplicat o amenda de 2.000 de lei si am formulat o recomandare catre Ministerul Sanatatii sa elaboreze niste ghiduri, niste prevederi foarte clare, prin care sa stabileasca ce inseamna deficienta auditiva. In momentul de fata, fiecare medic ORL-ist interpreteaza intr-un mod propriu interdictia ca o persoana care nu aude sa nu conduca, dar sunt persoane care au auz intr-un anume procent, iar legea nu prevede clar cine poate sa conduca o masina si cine nu. Pentru faptul ca ministerul de atat timp nu a fost in stare sa rezolve aceasta problema, am hotarat ca trebuie sa aplicam o amenda mai mare decat cea anterioara, ca sa mobilizam ministerul sa rezolve problema”, a declarat Istvan Haller, purtatorul de cuvant al CNCD, conform Agerpres.

Conform sursei citate, decizia a fost luata in sedinta Colegiului CNCD de miercuri, 30 martie.

“Lipsa unor criterii obiective si transparente privind declararea persoanelor cu deficiente auditive ca inapte pentru obtinerea permisului de conducere auto reprezinta discriminare, conform art. 2 alin. 1 si art. 10 lit. b) si lit. h) din O.G. nr. 137/ 2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. S-a aplicat amenda contraventionala in cuantum de 5.000 lei pentru Ministerul Sanatatii, tinand cont si de faptul ca nu au fost luate masurile necesare pentru eliminarea situatiei de discriminare, desi primisera deja o amenda de 2.000 lei”, a informat si CNCD printr-un comunicat de presa.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: