Ministerul Sanatatii a solicitat luarea masurilor pentru rezolvarea situatiilor medicale cauzate de condiile meteo

22/01/2018

Ministerul Sanatatii a solicitat luarea masurilor pentru rezolvarea situatiilor medicale cauzate de condiile meteo

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-a-solicitat-luarea-masurilor-pentru-rezolvarea-situatiilor-medicale-cauzate-de-condiile-meteo/


Ministerul Sanatatii a solicitat luni directiilor de sanatate publica sa ia toate masurile care se impun pentru rezolvarea situatiilor speciale cauzate de conditiile meteorologice nefavorabile.

“S-a cerut evaluarea numarului bolnavilor de la nivelul fiecarui judet care necesita transport in vederea efectuarii dializei, catagrafierea, prin medicii de familie si cu participarea asistentilor comunitari, a bolnavilor cronici cu afectiuni ce necesita monitorizare permanenta, a gravidelor cu risc si a celor in ultimele 2 luni de sarcina, a copiilor cu afectiuni care necesita monitorizare permanenta, persoane dependente fizic, varstnici  cu nevoi speciale”, transmite Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

Pacientii care necesita dializa vor fi transportati la nivelul unitatii la care fac dializa, iar dupa efectuarea procedurilor vor fi internati in spitalul in cadrul caruia functioneaza unitatea de dializa.

Bolnavii cronici internati care necesita monitorizare permanenta nu vor fi externati pana la stabilizarea situatiei meteo.

Medicii de familie vor fi convocati la cabinetele medicale pentru a asigura permanenta pana la stabilizarea situatiei meteo.

Directiile de sanatate publica vor evalua stocurile de medicamente si materiale sanitare existente la nivelul spitalelor si vor identifica nevoile pentru rezolvarea situatiilor de urgenta aparute in aceasta perioada.

“Am cerut directiilor de sanatate publica sa colaboreze cu autoritatile locale – prefecturi, primarii si cu departamentele pentru situatii de urgenta  de la nivel judetean pentru a preintampina aparitia unor evenimente nedorite care pot fi cauzate de vremea rea”, a declarat ministrul Sanatatii, Florian Bodog in comunicatul mentionat.

Conform documentului MS transmis in teritoriu, managerii serviciilor de ambulanta judetene raspund de dispunerea tuturor masurilor necesare asigurarii cu personal corespunzator in aceasta perioada (medici, asistenti medicali, etc), identificarea cailor de acces care trebuie degajate cu prioritate (acces catre spitale, cabinetele medicilor de familie, Serviciile Judetene de Ambulanta si orice alte unitati sanitare), asigurarea degajarii cailor de acces de la nivelul Serviciului si al substatiilor  din structura acestuia pana la drumul principal.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: