Informatii pentru medici | MS a aprobat protocolul de tratament pentru infectia cu coronavirusul Covid-19

25/03/2020

Informatii pentru medici | MS a aprobat protocolul de tratament pentru infectia cu coronavirusul Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-a-aprobat-protocolul-de-tratament-pentru-infectia-cu-coronavirusul-covid-19/

Ministerul Sanatatii a aprobat Protocolul de tratament pentru infectia cu coronavirus Covid-19, printr-un ordin care a fost publicat in Monitorul Oficial.

In ordinului MS se precizeaza ca, in prezent, nu sunt medicamente aprobate pentru tratarea infectiei COVID-19, insa medicamentele propuse in acest protocol se bazeaza ”pe experienta pandemiei de SARS din 2003, MERS 2012 si pe datele acumulate pana acum din epidemia SARS-Cov-2”.

Proiectul prevede tratamentul care se va administra pacientilor, in functie de severitatea infectiei cu coronavirusul Covid-19.

De asemenea, in ordinul MS sunt prevazute si criteriile de externare – clinic (afebril, dupa ameliorarea celorlalte simptome) si virusologic – doua teste PCR SARS CoV2 consecutive negative pe probe recoltate la minimum 24 de ore intre ele din nazofaringe si/sau orofaringe; Testele se fac la cel putin 7 zile de primul test pozitiv si dupa minimum 3 zile de afebrilitate.

Protocolul de tratament pentru infectia cu coronavirus Covid-19 ( vezi facsimil) a fost postat si de catre senatorul Corneliu Florin Buicu, presedintele Comisie pentru Sanatate si Familie din Camera Deputatilor, pe pagina sa de Facebook. Ordinul care reglementeaza acest protocol a fost publicat in Monitorul Oficial din data de 24 martie 2020.

Etichete: protocol tratament coronavirus covid-19, protocol coronavirus, protocol covid-19, tratament coronavirus, tratament covid-19

Autor: Adriana Pavel

3 Comentarii

  1. Băjenari claudia says:

    Cazurile noi provin din comunitate sau din cei in carantină sau izolare?

  2. mihaela gologan says:

    ar fi trebuit sa ramana un document pentru specialisti, nu distribuit pe facebook ca sa se goleasca farmaciile de plaquenil

  3. mariatepes says:

    este foarte binevenit si necesar si mai ales necesar

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

75 de cazuri de infectie cu SARS-CoV-2 in centrele rezidentiale de ingrijire, depistate de DSP Bucuresti

Propunere de certificare a personalului medical implicat in tratarea bolnavilor cu coronavirus

Ministrul Sanatatii din Germania crede ca Donald Trump are dreptate vizavi de reformarea OMS

Apel la romani: Sa nu ne batem joc de rezultatele pe care le-am obtinut pana acum

Coronavirus | Mii de bucuresteni s-au inscris in programul de testare gratuita derulat de Primaria Capitalei