Informatii pentru medici | MS a aprobat protocolul de tratament pentru infectia cu coronavirusul Covid-19

25/03/2020

Informatii pentru medici | MS a aprobat protocolul de tratament pentru infectia cu coronavirusul Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-a-aprobat-protocolul-de-tratament-pentru-infectia-cu-coronavirusul-covid-19/

Ministerul Sanatatii a aprobat Protocolul de tratament pentru infectia cu coronavirus Covid-19, printr-un ordin care a fost publicat in Monitorul Oficial.

In ordinului MS se precizeaza ca, in prezent, nu sunt medicamente aprobate pentru tratarea infectiei COVID-19, insa medicamentele propuse in acest protocol se bazeaza ”pe experienta pandemiei de SARS din 2003, MERS 2012 si pe datele acumulate pana acum din epidemia SARS-Cov-2”.

Proiectul prevede tratamentul care se va administra pacientilor, in functie de severitatea infectiei cu coronavirusul Covid-19.

De asemenea, in ordinul MS sunt prevazute si criteriile de externare – clinic (afebril, dupa ameliorarea celorlalte simptome) si virusologic – doua teste PCR SARS CoV2 consecutive negative pe probe recoltate la minimum 24 de ore intre ele din nazofaringe si/sau orofaringe; Testele se fac la cel putin 7 zile de primul test pozitiv si dupa minimum 3 zile de afebrilitate.

Protocolul de tratament pentru infectia cu coronavirus Covid-19 ( vezi facsimil) a fost postat si de catre senatorul Corneliu Florin Buicu, presedintele Comisie pentru Sanatate si Familie din Camera Deputatilor, pe pagina sa de Facebook. Ordinul care reglementeaza acest protocol a fost publicat in Monitorul Oficial din data de 24 martie 2020.

Etichete: protocol tratament coronavirus covid-19, protocol coronavirus, protocol covid-19, tratament coronavirus, tratament covid-19

Autor: Adriana Pavel

3 Comentarii

  1. Băjenari claudia says:

    Cazurile noi provin din comunitate sau din cei in carantină sau izolare?

  2. mihaela gologan says:

    ar fi trebuit sa ramana un document pentru specialisti, nu distribuit pe facebook ca sa se goleasca farmaciile de plaquenil

  3. mariatepes says:

    este foarte binevenit si necesar si mai ales necesar

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Personalul de pe ambulanta va protesta la nivel national daca premierul Orban nu invita sindicatele la discutii

Comisarul european pentru sanatate solicita statelor UE sa impuna restrictii pentru combaterea pandemiei

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta si luare de mita.

Creste numarul cazurilor de infectii respiratorii acute | Un caz confirmat de gripa

Tataru: Romania este pregatita sa primeasca doua tipuri de vaccin anti-Covid