Mii de aradeni vor fi testati pentru Covid-19 in cadrul unei cercetari internationale

03/06/2020

Mii de aradeni vor fi testati pentru Covid-19 in cadrul unei cercetari internationale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mii-de-aradeni-vor-fi-testati-pentru-covid-19-in-cadrul-unei-cercetari-internationale/

Aproximativ 7.000 de aradeni urmeaza sa fie testati pentru COVID-19 printr-o finantare de 100.000 de dolari, in cadrul unei cercetari internationale.

Conducerea Directiei de Sanatate Publica spune ca judetulul Arad a intrat in acest proiect international pentru ca a fost ‘in linia intai’, ca urmare a existentei celor mai aglomerate puncte de trecere a frontierei de la granita de vest a tarii.

”Totul a inceput de la o conversatie cu un aradean care lucreaza la Google. El a propus sa facem ceva pentru Arad si ne-am apucat sa scriem proiectul de finantare, iar DSP Arad a devenit partener. (…) Specialistii implicati in proiect vor determina, cu ajutorul unor sisteme de analiza a datelor bazate pe ‘machine learning’, cat de eficiente sau relevante sunt normele actuale. Se foloseste inteligenta artificiala, folosim calculatoare de la Google, prin partenerii nostri, prin care facem niste calcule matematice de predictie”, a spus Horea Timis, seful DSP Arad, citat de Agerpres.

Cei aproximativ 7.000 de aradeni care vor intra in cercetare sunt din categorii socio-profesionale cu risc, iar testele se vor face prin procedura colectiva ‘pooling’. Proiectul este derulat la nivel international de ‘X Prize Pandemic Alliance’, iar rezultatele cercetarii din Arad vor fi corelate cu cele provenite din alte zone ale lumii unde sunt realizate studii similare.

Etichete: teste covid-19, teste covid-19 arad, testare coronavirus, dsp arad, testare pooling

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: