Ministrul Sanatatii: Vom promova OUG cu tarife mai mari pentru vaccinarea la domiciliu

26/07/2021
Ministrul Sanatatii: Vom promova OUG cu tarife mai mari pentru vaccinarea la domiciliu

Ministrul Sanatatii: Vom promova OUG cu tarife mai mari pentru vaccinarea la domiciliu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mihaila-oug-cu-tarife-mai-mare-pentru-vaccinarea-la-domiciliu/

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a precizat ca se doreste ca medicii de familie sa se implice mai mult in campania de vaccinare impotriva noului coronavirus, prin facilitarea vaccinarii la domiciliul pacientului, activitate care ar urma sa fie platita mai mult.

“Avem in lucru o campanie prin care tintim sa implicam mai mult medicii de familie, atat a-i face mai abili in comunicarea directa cu pacientii, cat si a le facilita inclusiv vaccinarea la domiciliul pacientului si urmeaza, probabil saptamana viitoare, sa promovam o ordonanta de urgenta prin care sa stabilim si un tarif mai mare pentru vaccinarea la domiciliu. Si, de asemenea, definim acest serviciu de vaccinare in ambulatoriile spitalelor. Astfel putem sa fim mai aproape si sa facem vaccinarea mai facila pentru acele persoane care se afla la risc mai mare, si anume pacientii cronici care se prezinta in mod obisnuit in ambulatoriu”, a mai Ioana Mihaila la B1Tv, citata si de Agerpres.

Intrebata unde va lovi mai tare valul patru al pandemiei, demnitarul a opinat ca probabil in comunitatile cu o rata scazuta a vaccinarii.

Totodata, e a precizat ca, din punctul sau de vedere, avand in vedere evolutia pandemiei de coronavirus, relaxarile pot continua pentru cei care au fost vaccinati, insa pentru persoanele neimunizate trebuie sa existe restrictii in cazul in care cifrele vor creste semnificativ.

Etichete: tarife mai mari vaccinare, medici de familie vaccinare anti-Covid, vaccinarea la domiciliu

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: