Mihaila: Pentru nevaccinati, daca cifrele cresc semnificativ, trebuie sa existe restrictii

26/07/2021
Mihaila: Pentru nevaccinati, daca cifrele cresc semnificativ, trebuie sa existe restrictii

Mihaila: Pentru nevaccinati, daca cifrele cresc semnificativ, trebuie sa existe restrictii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mihaila-pentru-persoanele-nevaccinate-trebuie-sa-existe-restrictii/

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, spune ca, din punctul sau de vedere, avand in vedere evolutia pandemiei de coronavirus, relaxarile pot continua pentru cei care au fost vaccinati, insa pentru persoanele neimunizate trebuie sa existe restrictii in cazul in care cifrele vor creste semnificativ.

“Cred ca, avand in vedere evolutia pandemiei, relaxarile pentru vaccinati pot sa continue si mi se pare normal ca vaccinatii sa stea in continuare in birouri fara masca, daca toti cei din biroul respectiv sunt vaccinati, dar, pentru persoanele nevaccinate, care sunt cele mai expuse riscului, daca cifrele cresc semnificativ, sa existe restrictii. Ce am facut a fost sa prezentam, de fapt, in coalitie masuri care au functionat in alte state. Acestea au fost ipoteze de lucru, nu s-a luat inca o decizie, urmeaza ca saptamana viitoare sa reluam fiecare dintre aceste masuri si sa vedem care vor fi considerate oportune”, a spus ministrul, la postul B1 Tv, citata si de Agerpres.

Demnitarul a mai precizat ca Romania are acorduri semnate cu Comisia Europeana pentru noi doze de vaccin, daca ele vor fi necesare. Este vorba de doza a treia si de anii 2022, 2023.

“Dozele, chiar daca sunt cumva agreate de pe acum, contractul va veni pentru noi doze cu noi tulpini”, a mai precizat ministrul Sanatatii, potrivit surselor citate.

Etichete: restrictii nevaccinati, doze de vaccin, ioana mihaila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: