Metodologia pentru sesiunea extraordinara a concursului de rezidentiat (14 mai 2023)

14/03/2023
Metodologia pentru sesiunea extraordinara a concursului de rezidentiat (14 mai 2023)

Metodologia pentru sesiunea extraordinara a concursului de rezidentiat (14 mai 2023)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/metodologia-pentru-sesiunea-extraordinara-a-concursului-de-rezidentiat-14-mai-2023/

Ministerul Sanatatii postat in transparenta decizionala un proiect de ordin privind aprobarea metodologiei pentru desfasurarea sesiunii extraordinare a concursului de admitere in rezidentiat pe loc si pe post in medicina, care va avea loc in data de 14 mai 2023, pentru locurile si posturile ramase neocupate pentru domeniul medicina in sesiunea 20 noiembrie 2022.

Astfel, potrivit initiativei legislative, concursul se desfasoara numai in centrul universitar Bucuresti.

“Pentru organizarea si desfasurarea concursului, Ministerul Sanatatii va incheia cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti un contract in baza caruia se stabilesc atat obligatiile si responsabilitatile partilor, cat si sumele ocazionate de cheltuielile de organizare si desfasurare, suportate din taxa de inscriere la concurs.”, scrie in proiectul de ordin.

Art. 4 – (1) Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari pe o durata de 4 ore.
(2) Alegerea unui loc sau post este conditionata de obtinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel national pentru cele 200 de intrebari pentru domeniul de concurs, respectiv Medicina.
(3) Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcatuindu-se o singura clasificare nationala pentru domeniul de concurs.
(4) Medicii care devin rezidenti pe locuri incheie un contract individual de munca pe perioada determinata, egala cu durata rezidentiatului, cu unitatea sanitara la care au fost repartizate locurile pentru rezidentiat.

(5) Medicii care devin rezidenti pe post incheie contract individual de munca pe perioada nedeterminata cu unitatea sanitara publica ce a publicat postul respectiv, cu respectarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului, aprobata prin Legea nr. 103/2012, cu modificarile si completarile ulterioare.
(6) Candidatii posesori ai diplomei de medic obtinute in Romania ori intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, precum si candidatii din Republica Moldova, absolventi cu diploma de licenta obtinuta in ultimii 5 ani la Universitatea de Medicina si Farmacie “Nicolae Testemitanu” din Chisinau pentru locurile fara plata taxelor de scolarizare, dar cu bursa, oferite romanilor de pretutindeni de catre Ministerul Educatiei, conform Legii nr. 299/2007 privind sprijinul acordat romanilor de pretutindeni, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sustin concursul in aceleasi conditii precum cetatenii romani, insa concureaza pe locurile publicate de acest minister, care le va distribui pe centrele universitare.

Etichete: concursul de rezidentiat, rezidentiat mai 2023

 

 

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Anonim says:

    PROSTIE mare cat burta lui Rafila !!! Cei ramasi sunt nataraii care nu au fost in stare sa scoata nota 6 la examenul anterior si carora acum li se da o alta sansa “speciala” pe motiv ca….de ce oare ??? A crescut cumva nr. de locuri de pregatire in spitale ???

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: