Memoriul medicilor de familie catre Primul Ministru al Romaniei

24/02/2016

Memoriul medicilor de familie catre Primul Ministru al Romaniei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/memoriul-medicilor-de-familie-catre-primul-ministru-al-romaniei/

solicitari-acte-medic-de-familieSocietatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) organizatii reprezentative ale medicilor de familie la nivel national, au emis in urma cu cateva zile un comunicat de presa prin care doreau sa atraga atentia Primului Ministru al Romaniei asupra unor aspecte sistematic ignorate in sistemul de sanatate.

Reamintim cele trei solicitari incluse in comunicat:

“Solicitam Guvernului Romaniei si in special primului ministru sa intervina pentru cresterea finantarii medicinii primare prin rectificare bugetara care sa aduca medicina primara la nivelul recomandat de Banca Mondiala, adica 12% din FNUASS. Din statisticile oficiale ale CNAS rezulta ca medicina primara acorda mai mult de 70% din serviciile medicale din sistem desi finantarea actuala a acesteia este de cca 6,5 % din FNUASS total.

Solicitam primului ministru reintroducerea principiului si activitatii de negociere pentru societatile profesionale si patronatele din medicina primara la nivelul contractului – cadru.

Solicitam primului-ministru prorogarea Hotararii de Guvern pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2014 – 2015 pana la 1 iulie si prelungirea contractelor actuale prin act aditional (existand precedent) si retrimiterea Proiectului de HG pentru Contractul – Cadru 2016 – 2017 catre Ministerul de resort si CNAS pentru actualizari pe baza negocierii cu furnizorii de servicii de sanatate.”

Marti, 23 februarie, s-a depus la Cancelaria Primului Ministru al Romaniei un memoriu care detaliaza cele trei solicitari, argumenteaza nevoia acestora si adauga in anexa documentele mentionate in acest memoriu.

SNMF si FNPMF asigura Guvernul Romaniei de intreaga disponibilitate a medicilor de familie pentru colaborare in vederea asigurarii unor servicii medicale accesibile si de calitate cetatenilor Romaniei.

Comunicatul din 18 februarie poate fi vizualizat, AICI.

Memoriul depus la Cancelaria Primului Ministru poate fi vizualizat AICI.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

3 Comentarii

  1. radu says:

    Consider ca suntem o forta si doar uniti vom realiza ceva.E nevoie de masuri radicale ca destul am fost considerati acarul Paun al sistemului sanitar.

  2. nacu alexandru says:

    Raspunsul primului ministru ne va arata clar daca exista un interes real pentrustarea actuala a sanatatii populatiei sau sunt doar baliverne ce ascund interese de alta natura…Din pacate la Bucuresti nu se cunoaste starea reala a sistemului sanitar mai ales in mediul rural,totul parand de culoare roz si perfect.Din pacate complet fals.

  3. stefan constantinaa says:

    MEMORIUL ESTE FOARTE PINE INTOCMIT SI CUPRINDE TOATE NEAJUNSURILE DE CARE NE LOVIM NOI MEDICII DE FAMILIE IN LUPTA DE ZI CU ZI CU SISTEMUL IMPUS DE CNAS SI MS CARE NU-SI ACHITA LA TIMP PLTA SERVICIILOR PRESTATE ,MA REFER LA VACCINARILE EFECTUATE SI TRANSMISE IN RENV.INT-ADEVAR LUNA DE LUNA NU NI SE ACHITA INTEGRAL SUMELE APROBATE SI FACTURATE,NOI AVAND IN SCHIMB OBLIGATIA DE A PLATI LA ZI TAXE SI INPOZITE UNEORI LA SUME NEINCASATE DAR CU CARE NE-AM INREGISTRAT IN CONTABILITATE!CE MAI PERSONAL CONSIDER CA SUNTEM BATAIA DE JOC A CNAS SI MS;NU STIU CAT O SA MAI REZISTAM SA MAI MUNCIM IN ASEMENEA CONDITII,SUNTEM STRESATI EPUIZATI FIZIC SI PSIHIC DAR NIMANUI NU-I PASA…….

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: