Memoriu inaintat de SNMF catre CNAS privind imputarea contravalorii retetelor prescrise de medicii de familie

21/11/2013

Memoriu inaintat de SNMF catre CNAS privind imputarea contravalorii retetelor prescrise de medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/memoriu-inaintat-de-snmf-catre-cnas-privind-imputarea-contravalorii-retetelor-prescrise-de-medicii-de-familie/

snmfsiglanouaIn urma imputarii medicilor de familie a retetelor compensate acordate pacientilor ale caror venituri, nedeclarate catre medicul de familie, depaseau suma specificata prin lege, Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) a actionat pentru a rezolva aceasta situatie, inaintand catre CNAS un Memoriu privind imputarea contravalorii retetelor prescrise de medicii de familie pacientilor cu pensii sub 700 lei care au si alte venituri si pacientilor raportati de spitale caselor de asigurari ca fiind internati la data prescrierii retetei.

Prin acest memoriu, atat SNMF cat si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) cer CNAS incetarea imputarilor aduse cabinetelor medicilor de familie din majoritatea zonelor tarii.

Cele doua situatii principale argumentate in memoriu sunt prescrierea medicamentelor compensate 90% pentru persoanele care au venituri din pensii de pana la 700 lei/luna si retetele eliberate pacientilor care apar internati la data respectiva.

SNMF si FNPMF precizeaza in memoriu ca situatia retetelor eliberate pacientilor care apar internati ar putea fi evitata si solutionata daca SIUI ar permite vizualizarea online a accesarii de catre un pacient a sistemului medical.

In ceea ce priveste veniturile nedeclarate ale pacientilor, SNMF precizeaza ca medicul de familie nu are posibilitatea sa afle daca pacientul are venituri suplimentare care depasesc suma de 700 lei/luna.

Pentru a accesa textul integral al memoriului, click aici.

Sursa: www.snmf.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: