Membrii Sanitas, din nou in strada pentru drepturile lor

04/09/2014

Membrii Sanitas, din nou in strada pentru drepturile lor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/membrii-sanitas-din-nou-strada-pentru-drepturile-lor/

Coalitie in sanatate in vederea demararii miscarilor de protestRomania este o tara in care medicii, asistentii si membrii  personalul auxiliar din spitale si unitatile socio-medicale sunt nevoiti sa isi strige nevoile cu voce tare, in strada, pentru a fi auziti. Pentru a li se respecta macar drepturile minime castigate prin munca lor, membrii de sindicat trebuie sa faca greve in toata regula, dar din pacate, uneori, nici protestele nu au vreun ecou la varf, acolo unde se taie si se spanzura.

 Din data de 9 iulie, de cand s-au suspendat discutiile cu guvernantii, nu doar ca nu s-a solutionat nicio doleanta a sindicalistilor, ci din contra, conform presedintelui Sanitas, Leonard Barascu, “s-au inmultit cazurile de neacordare a tichetelor de masa şi chiar diminuarea ori anularea unor sporuri existente”.

 Proteste in Sanatate dupa 15 septembrie

Potrivit unui comunicat de presa emis de sindicalistii de la Sanitas, dupa data de 15 septembrie, membrii organizatiei sindicale vor relua formele de protest pana cand  solicitarile le vor fi aprobate.

“Federatia Sanitas va relua pichetarile Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerului Sanatatii imediat dupa data de 15 septembrie 2014, daca autoritatile responsabile nu vor lua masuri urgente pentru solutionarea listei noastre de revendicari. Este vorba in primul rand de extinderea prevederilor contractului colectiv de munca la nivelul sectorului de sanatate si activitati sanitar-veterinare si publicarea lui in Monitorul Oficial”, declara Leonard Barascu, presedintele Federatiei Sanitas.
 
 Nicio revendicare solutionata

Reluarea calendarului de proteste se va face datorita faptului ca pana acum,  Guvernul nu a dus la indeplinirea nicio revedicare din lista inaintata de sindicalisti la data de la 9 iulie, cand s-a  decis suspendarea pichetarilor si a discutiilor.

“Constatand ca la apropierea termenului de solutionare al acestor revendicari niciuna dintre solicitarile noastre nu a fost finalizata, ci dimpotriva s-au inmultit cazurile de neacordare a tichetelor de masa si chiar diminuarea ori anularea unor sporuri existente, membrii ai Consiliului National al Federatiei SANITAS avertizeaza reprezentantii Guvernului, in speta pe cei ai Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si cei ai Ministerului Sanatatii,ca  vor relua protestele daca pana la data stabilita nu vor fi onorate cererile Federaţiei noastre”, se mai arata in comunicatul de presa emis de Sanitas.

Pe parcursul lunii iulie, peste 100 de sindicalisti au pichetat mai multe ministere solicitand cresterea cu 10% a veniturilor in sanatate si asistenta sociala de la data de 1 iulie, si aplicarea Legii 284/2010  incepand cu data de 1 octombrie.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: