Medicul de familie ne indeamna “Sa mancam in familie!”

20/11/2013

Medicul de familie ne indeamna “Sa mancam in familie!”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicul-de-familie-ne-indeamna-sa-mancam-in-familie/

nutritieSocietatea de Medicina Familiei (SNMF) in parteneriat cu Societatea de Nutritie din Romania (SNR) lanseaza un program de informare si educare a publicului prin intermediul medicilor de familie cu privire la comportamentele alimentare optime, pericolele tendintelor de consum din ziua de azi si abordeaza temerile celor care doresc sa aiba o nutritie sanatoasa.

 

Dupa absolvirea acestui curs, medicul de familie va dobandi notiunile si abilitatile necesare pentru a deveni un sfatuitor real, un punct de referinta accesibil publicului larg in preventia bolilor metabolice si de nutritie, in conditiile in care toate canalele de comunicare abunda de asa zise rezolvari cvasi-instantanee care devin periculoase pentru sanatate, nefiind verificate si argumentate stiintific.

 “Publicul larg a demonstrat preocuparea pentru o nutritie sanatoasa, dar nu si disciplina de care este nevoie pentru aceasta. In urma parcurgerii acestui curs, colegii nostri vor sti mai bine si vor fi mai convingatori in a explica publicului larg pericolele care insotesc un comportament alimentar gresit si vor veni cu solutii pentru o dieta sanatoasa”, dr. Rodica Tanasescu, presedinte SNMF.

“Nu exista alimente nesanatoase ci doar diete nesanatoase. Stilul de viata modern modifica obiceiurile alimentare pentru care am fost noi *proiectati* de milenii, cauzand astfel o serie intreaga de probleme de sanatate grave. Indemnul meu, care se adreseaza in egala masura femeilor si barbatilor de azi, este sa ne intoarcem catre propriile camine pentru a prepara alimentele corect, pentru a manca in familie, in tihna, alaturi de copii”, prof. univ. dr. Mariana Graur, presedinte SNR.

“O alimentatie echilibrata din punct de vedere nutritional reprezinta un model de comportament alimentar sanogen care poate fi transmis copiilor si tinerilor”, Prof. dr. Gabriela Radulian, Sef Sectie Clinica Diabet II, Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice “N.Paulescu”.

“Suntem bombardati cu informatii despre pericolele continute de alimente, abundenta produselor de pe raft  creste tentatia de consum, astfel incat este important si, in aceeasi masura, dificil sa luam decizii corecte in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa. Cursul de nutritie este rezultatul colaborarii dintre medicii specialisti in diabet, nutritive si boli metabolice si medicii de familie si pune la dispozitia medicilor de familie informatii esentiale pentru educatia pacientilor”, dr.Daciana Toma, formator MF.

Formare Medicala sustine programul de nutritie sanatoasa, punand la dispozitia medicilor de familie cursuri online, resurse pentru educatia pacientilor si sprijinind educatia medicala continua a medicilor de familie.

 

Contact:

Comunicare&PR: Anamaria Blanaru

anamaria.blanaru@datacentersolutions.ro; Telefon: 0740829975

www.formaremedicala.ro

http://www.facebook.com/formaremedicala

 

Despre FormareMedicala.ro:

FormareMedicală.ro este singurul portal din Romania dedicat in exclusivitate medicilor de familie, realizat sub egida Societatii Nationale de Medicina Familiei, care ofera cursuri interactive gratuite, principalele obiective ale portalului fiind susţinerea educatiei medicale continue si cresterea impactului medicului de familiei in sistemul medical, spre beneficiul pacientilor. Mai multe detalii pe: https://www.formaremedicala.ro

Despre Societatea Nationala de Medicina Familiei:

Societatea Nationala de Medicina Familiei isi propune ca scop: dezvoltarea si afirmarea specialitatii de medicina familiei, reprezentarea, sustinerea si protejarea intereselor cu caracter profesional, stiintific, legislativ, juridic, si promovarea intereselor economice ale medicilor de familie. SNMF are filiale in toate judetele si peste 6000 de membri. Mai multe pe http://www.snmf.ro

Despre Data Center Solutions:

Data Center Solutions este o companie cu peste 8 ani experienta in proiecte IT de telemedicina, sisteme de eLearning, aplicatii mobile si strategii interactive de comunicare.

 Mai multe pe http:www.datacentersolutions.ro

Resurse Comunicat de presa:

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: