Medicina viitorului la ROMMEDICA

04/04/2013

Medicina viitorului la ROMMEDICA

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicina-viitorului-la-rommedica/

ROMMEDICA 2013La mijloc de aprilie, ROMEXPO gazduieste cel mai important eveniment dedicat specialistilor din domeniul medical – Targul International de medicina si farmacie – ROMMEDICA.

Aparatura high-tech din acest domeniu destinata atat ingrijirii la domiciliu, cat si institutiilor medicale, lectii de prim – ajutor si actiuni de masurare gratuita a glicemiei si tensiunii arteriale – toate isi regasesc loc in programul ROMMEDICA, intre 9 si 12 aprilie, in cadrul Pavilioanelor C1 si C2 ale Centrului Expozitional ROMEXPO.

Evenimentul reprezinta o sursa esentiala de informare pentru reprezentantii sistemului de sanatate atat din mediul public, cat si din cel privat, din sectoarele:

 • electro-medicina, chirurgie
 • medicina de urgenta
 • echipament si dotari pentru spitale si clinici
 • medicina de recuperare
 • produse farmaceutice
 • IT & C medical
 • oftalmologie si componente optice
 • aparatura de laborator
 • servicii medicale
 • finantare si leasing
 • estetica medicala
 • infrumusetare si fitness
 • publicatii de specialitate.

Si in acest an, ROMMEDICA beneficiaza de prezenta a importante companii de peste hotare, din tarile:  Austria, China, Elvetia, Rusia, Germania, India, Italia, Olanda, Polonia, Turcia, Ungaria. In total, 60 de companii vor prezenta, pe o suprafata ­de aproximativ 4.000 de metri patrati, cele mai noi tehnologii si servicii medicale.

Dintre noutatile editiei ROMMEDICA 2013

poza sistem telemedicinaSistemul de tele-medicina Hospital at Home (H@H). Acesta este un sistem web based, care garanteaza continuitatea ingrijirii in regim de externare protejata pentru persoanele a caror viata nu este in pericol. Acesta a fost gandit si proiectat cu  scopul de a obtine un indice mai mare de externare a pacientilor astfel incat sa imbunatateasca calitatea serviciului sedical gratie unei reduceri nete a perioadei si a costurilor de spitalizare.

 

 

Scopul principal al tehnologiei Bright Life este de a facilita atat comunicarea dintre pacient si medic, cat si colabararea intregului staff medical, totul spre dezvoltarea unui sistem medical mai sigur, mai interactiv si mai performant.

 

Pe langa acestea, ROMMEDICA prilejuieste si o serie de evenimente conexe – seminarii, workshop-uri si lansari de carte.

Astfel, chiar in prima zi a targului, pe 9 aprilie, intre orele 12.00 si 15.00, Crucea Rosie Romana sustine in sala I a Pavilionului C2 conferintele pe teme de prim-ajutor: “A sti sau a nu fi!”. Acestea sunt lectii deschise ce ofera informatii importante despre tehnicile de acordare a primului ajutor in cazuri de urgenta.

In continuarea acestora, Divizia Medicala a BGS va sustine in zilele de 10, 11 si 12 aprilie cursuri generale pentru acordarea primului ajutor, dar si simularea unei situatii reale de accident soldat cu victima.

Conferinte dedicate atat publiclui specializat cat si publicului larg se desfasoara in perioada ROMMEDICA

Dintre acestea amintim:

 • Miercuri, 10 aprilie, intre orele 11.00 si 12.00 – Universitatea Politehnica Bucuresti prezinta “Echipamente moderne pentru diagnosticare si tratament in afectiuni neurologice” 
 • Miercuri, 10 aprilie, intre orele 13.00 si 13.30 – Adelina Titire va prezenta tema “Totul pentru profesia medicala”
 • Joi, 11 aprilie, intre orele 15.00 si 16.00 – Asociatia Alzheimer din Romania sustine conferinta cu tema “Importanta diagnosticarii precoce in tratamentul bolii Alzheimer”.
 • Vineri, 12 aprilie, intre orele 12.00 si 14.00  –  Asociatia Patronala a medicilor de medicina muncii din Romania  va vorbi despre “Bolile profesionale si recuperarea medicala -solutii conceptuale si practice “, in colaborare cu Catedra de recuperare medicala UMF Carol Davila – Prof. dr. Adriana Sarah Nica

Pe toata durata targului, vizitatorii care se vor opri la standul MED HOUSE vor beneficia de masurarea gratuita a tensiunii arteriale si a glicemiei.

Pentru mai multe detalii, vizitati: www.rommedica.ro

 

Material realizat de organizatorii ROMMEDICA 2013. 

Autor: Elena Gherasim

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: